Els treballadors d’Inteva de Santa Perpètua ajornen la vaga com a mostra de bona voluntat

La multinacional, que té feina assegurada amb comandes de Seat i també de Nissan fins a 2017 ha comunicat als treballadors que tancarà la planta el novembre d'aquest any

Tomeu Ferrer
 
 
 
Els trebalaldors d'Inteva han fet públic el seu malestar penjant pancartes

Els trebalaldors d’Inteva han fet públic el seu malestar penjant pancartes

Els treballadors de l’empresa Inteva de Santa Perpètua de la Mogoda han decidit ajornar la vaga que havien convocat per als dies 11 i 12 d’aquest mes. Ho han fet, segons un portaveu del c0l·lectiu d’empleats, com a mostra de bona voluntat amb l’empresa. No obstant, si no s’aconsegueix moure la posició de l’empresa, que pretén tancar la planta, la vaga a partir del 17 seria indefinida.

Inteva va comunicar als treballadors el tancament de l’empresa, que produeix components essencials per alguns models de cotxes de Seat i Nissan. Ho va fer tot i que la societat, que és una multinacional, té comandes fins a l’any 2017.

El tancament, que afectaria els 63 operaris de la firma, es faria de manera progressiva entre els mesos de juny i novembre d’aquest any. A partir d’aquella data es tancaria definitivament la planta catalana, l’única que el grup té a l’Estat espanyol.

Els advocats que duen la defensa jurídica dels treballadors d’Inteva han mostrat la seva estranyesa perquè l’expedient presentat és d’extinció definitiva de contractes, sense obrir cap porta a solucions intermèdies.

Bons oficis de Seat

Els treballadors han mostrat la seva prudència ajornant la vaga que tenien demanada per aquest dimecres i dijous. Ho han fet per donar temps a l’empresa a fer algun plantejament alternatiu. També ha tingut pes en la seva decisió la consciència que si aturaven la producció de peces, això podria tenir conseqüències econòmicament molt negatives per a Seat. De fet, algunes fonts na indicat que si es deixessin de subministrar peces haurien d’aturar-se línies de producció de la companyia automobilística.

Aquest diari ha tingut constància que en la decisió dels treballadors hi ha tingut un paper Seat, un client de primera línia d’Inteva. La firma automobilística voldria evitar que el conflicte perjudiqui la seva producció. Cal recordar que Inteva justificava el tancament en que no havia rebut la prolongació de  la comanda perquè no estava disposada a fer una inversió aproximadament de 2 milions d’euros. En favor d’aquesta tesi hi ha el fet que Inteva és proveïdora de Volkswagen a tot Europa.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*