Els treballadors de Makro, de Badalona, van a la vaga per la retallada de drets imposada per l’empresa

Divendres 22 de juny, la plantilla de Makro, filial del grup alemany Metro AG, aturarà l'activitat per protestar contra la decisió de l'empresa d'aplicar l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors que permet modificar condicions de treball, cosa que ha comportat la pèrdua de drets laborals, denuncia CCOO de Catalunya.

Redacció
 
 
 

Makro ha implementat mesures que penalitzen les baixes per malaltia, les vacances i la jornada laboral

CCOO de Catalunya ha denunciat que l’empresa Makro, filial del grup alemany Metro AG, «ha imposat la pèrdua de diversos drets laborals al conjunt de la plantilla de forma injustificada tot i tenir beneficis.» Per protestar contra aquesta decisió, els treballadors han decidit fer vaga aquest 22 de juny. Aquesta acció s’emmarca en el conjunt de les mobilitzacions que també s’estan fent en altres punts de l’Estat, en contra de l’actitud de l’empresa i per exigir la negociació real.

Aquesta situació s’ha produït arran de l’aplicació per part de l’empresa de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors que, arran de la reforma laboral, ha permès «arrabassar drets dels quals fins ara gaudien els treballadors». En concret, CCOO denuncia que l’empresa ha decidit que en relació al complement d’Incapacitat Temporal, a partir d’ara es perdrà més del 30% del salari quan s’estigui en situació de baixa laboral.

A disposició permanent de l’empresa

Una segona qüestió que Makro també ha imposat és que «ha reduït el període de vacances a l’estiu i redueix el gaudi de vacances a l’estiu i obliga a fer-les fora del període escolar.» El tercer ítem en discòrdia és que la direcció a partir d’ara partir d’ara pot obligar a treballar en festiu com a part de la jornada ordinària. I, finalment, s’estableix «una nova jornada irregular que força els treballadors a estar a disposició permanent de l’empresa».

El sindicat exigeix a la direcció de l’empresa que canviï la pràctica d’imposar els seus interessos «per la negociació real d’un acord que tingui en compte i respecti els drets del conjunt de la plantilla.»

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*