Els sindicats USOC, CGT, La IAC, la independentista I-CSC i grups llibertaris es manifesten durant la jornada a Barcelona

Sindicats alternatius i sectorials celebren amb marxes i concentracions pròpies els 100 anys de la conquesta de les 8 hores a Barcelona

Redacció
 
 
 
Maria Recuero, secretària general de la USOC, contesta els periodistes a l'inici de la manifestació foto:‌USOC

Maria Recuero, secretària general de la USOC, contesta els periodistes a l’inici de la manifestació foto:‌USOC

La jornada de l’21 de maig ha tingut a Barcelona diverses convocatòries protagonitzades per sindicats o grups d’afinitat. Gairebé en el mateix moment en què s’iniciava la marxa dels sindicats majoritaris, als Jardinets de Gràcia es donava la sortida a la que ha organitzat la federació local de la CGT de Barcelona a la qual han assistit, mig miler de manifestants.

Gairebé a la mateixa hora i a la plaça de la Universitat, la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC), donava el tret de sortida a la seva manifestació convocada amb el lema: “deixeu de jugar amb els nostres drets” . El tercer sindicat de Catalunya critica la precarització de l’ocupació i que molt pocs es beneficien del creixement que experimenta l’economia espanyola i catalana. També reivindiquen salaris i pensions millors i una reforma de la legislació fiscal, polítiques contra el frau i una sòlida opció en favor de la igualtat entre dones i homes, governi qui governi, segons ha declarat la seva secretària general, Maria Recuero.

Concentració a la plaça dels Àngels de la manifestació de la IAC i grups adherits foto IAC

Concentració a la plaça dels Àngels de la manifestació de la IAC i grups adherits foto IAC

En un altre indret de Barcelona,  al parc de les Tres Xemeneies  s’ha desenvolupat una marxa reivindicativa organitzada per la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), a la qual s’hi han sumat diverses organitzacions sindicals i col·lectius socials de diversa índole, algunes d’elles vinculades a l’esquerra independentista. La convocatòria s’ha fet amb el lema ““lluitem contra la repressió, pels drets i les llibertats; repartim els treballs i la riquesa”. La fi prevista d’aquesta marxa era la capella de la Misericòrdia (a tocar del Macba), ocupada des de fa un més pel veïnat per reclamar que s’hi habiliti un Centre d’Atenció Primària.

A la manifestació de la IAC s’hi han adherit sindicats com la COS o el sindicat d’estudiants SEPC, a més d’entitats com ’Associació 500×20 del Garraf, la Marea Pensionista, la Marea Blanca, les Marxes per la Dignitat, Sindillar, Paper per Tothom, la plataforma el Racisme fa por, el Sindicat de Llogateres o Riders x Drets.

Capçalera de la manifestació de I-CSC foto I_CSC

Capçalera de la manifestació de I-CSC foto I_CSC

“Per la República dels drets socials” ha estat el lema de la manifestació liderada per la independentista Intersindical-CSC que ha aplegat entre 1.200 persones segons els organitzadors i 700, segons la Guàrdia Urbana. En aquesta marxa, que també convocava el col·lectiu Alcem-nos, s’hi han pogut veure moltes personalitats independentistes, com la presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Elisenda Paluziè. La manifestació ha començat a la Plaça d’Urquinaona a les 18.00 hores i ha acabat a la Plaça Sant Jaume, on s’han fet els parlaments. Durant la mobilització s’han fet crits d'”Independència”, “Llibertat presos polítics”, “Volem més salari, estem en precari”, “Ni oblit ni perdó 1 d’octubre” i “Per la República dels drets socials”.

Al barri de Sants també s’ha fet una manifestació en la qual han participat diversos grups veïnals i sobretot llibertaris: amb les joventuts llibertàries Batzac i Acció Llibertària de Sants, amb les adhesions d’Embat, Negres Tempestes, Heura Negra de Vallcarca i l’assemblea llibertària del Clot-Camp de l’Arpa, entra altres. En aquest cas els manifestants han estat estretament vigilats pels Mossos d’Esquadra, tot i que no hi ha hagut cap incident.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*