Els sindicats de periodistes reclamen que s’inclogui els ‘freelance’ al Règim General de la Seguretat Social

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) va centrar els debats del seu quart congrés, celebrat a Madrid el 4 de maig passat amb el lema «Del 'precariodisme' al Periodigne'», en la situació dels periodistes a la peça i col·laboradors. La conclusió principal va ser demanar la regulació del col·lectiu de periodistes a la peça i col·laboradors i que les seves condicions de treball, com ja passa a diversos països europeus, es fixin en la negociació col·lectiva.

Redacció
 
 
 

Els delegats al IV Congrés de la FeSP debaten sobre la situació dels periodistes a la peça

La inclusió del col·lectiu de freelance, periodistes a la peça i col·laboradors a la Seguretat Social –amb la corresponent cotització empresarial– és una de les principals resolucions del IV Congrés de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), celebrat aquest cap de setmana a Madrid. La FeSP aplega els diferents sindicats de periodistes que hi ha  a l’Estat espanyol, que són els d’Andalusia, Balears, Canàries, Catalunya, Galícia, La Rioja i Madrid.

En el congrés també s’ha demanat que, «com succeeix en altres països de la Unió Europea, la seva feina sigui regulada en els convenis col·lectius i en un acord marc a negociar entre patronal i sindicats, que haurà d’establir remuneracions mínimes al mateix nivell que les del personal de plantilla, ja que sense aquest treball no seria possible elaborar el producte informatiu que ofereix l’empresa a la ciutadania». Els congressistes també han aprovat una resolució assumint les reivindicacions de les dones periodistes expressades en el manifest «les periodistes fem vaga» del 8 de març passat.

La precarietat que viuen els professionals de la informació i la comunicació a Europa i a Espanya va ser abordada en una taula de debat que va comptar, entre altres, amb la intervenció de Ricardo Gutiérrez, secretari general de la Federació Europea de Periodistes (FEP, a la qual pertany la FeSP). Totes les intervencions van titllar la situació «de molt greu». Agustín Yanel i Lola Fernández Palenzuela van ser ratificats com a secretari i vicesecretària general respectivament. Yanel pertany al Sindicat de Periodistes de Madrid i Palenzuela al d’Andalusia.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*