Els instal·ladors de telecomunicacions acusen la patronal d’incomplir els acords

S'acosten de nou temps de mobilitzacions en el sector d'instal·ladors de telecomunicacions. Els sindicats acusen les empreses d'incomplir el 70% dels acords de fa tres anys per incrementar la contractació i han suspès les reunions amb la patronal «fins que no respectin el que es va pactar».

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors autònoms i d'empreses subcontractades de Movistar a Tarragona

Concentració de treballadors autònoms i d’empreses subcontractades de Movistar a Tarragona d’ara fa tres anys.

CCOO i UGT han decidit suspendre les reunions amb la patronal «fins que les empreses compleixin els acords actuals». Es tracta dels que van contraure ara fa tres anys arran de les mobilitzacions de l’any 2015 per a la contractació de treballadors per reduir el nombre d’autònoms i de subcontractats . Asseguren que amb les dades aportades per la mateixa associació patronal ADEMI «es comprova que no s’han complert el 70% dels compromisos». Els sindicats assenyalen que a més «el pitjor no és això sinó que les seves previsions a futur són agreujar-ho perquè algunes empreses intenten revertir la situació acomiadant treballadors que havien contractat per adaptar-se al que s’havia pactat».

Els sindicats han iniciat l’inici d’una campanya per forçar les empreses a complir els seus compromisos que consistirà en primer lloc en denunciar davant la Inspecció de Treball a cada província aquests incompliments que afirmen que hi ha al sector. CCOO i UGT atribueixen a Telefónica la responsabilitat més gran en aquest afer. Exigeixen que tots els contractes de fi d’obra o de serveis es converteixin en indefinitis. Al llarg del mes de maig convocaran assemblees en els centres de treball i a les seus sindicals per informar als treballadors de la situació actual i decidir les mobilitzacions a emprendre.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*