Reaccions de rebuig del sindicalisme al dur contingut de la sentència del procés

Sindicalistes de CCOO, UGT i CGT mostren amb matisos la seva crítica a la resolució judicial i alerten dels efectes que el contingut de la resolució pot tenir en el dret de protesta

Redacció
 
 
 
Concentració de CCOO de rebuig a la sentència foto: ccoo

Concentració de CCOO en favor de la Lliberat dels presos foto d’arxiu: ccoo

Els sindicats han reaccionat a Catalunya criticant la sentència que condemna líders ciutadans i membres de l’anterior govern de Catalunya a penes que s’acosten als 100 anys de presó.

CCOO ha convocat una executiva ampliada amb la presència de secretàries i secretaris generals de branques i federacions territorials per analitzar el contingut de la sentència.

De manera genèrica, CCOO ha fet una crida a una concentració  anomenada: “Pels drets i les llibertats” que s’escenificarà una fotografia transversal de sindicats i entitats de la societat civil de Catalunya de rebuig a la sentència.

D’altra banda, el sector independentista del sindicat ha cridat a la participació en les mobilitzacions de rebuig a la sentència fent un especial esment al conseller Raül Romeva. “Cridem tot el moviment sindical a comprometre’s en la defensa de la llibertat, de l’amnistia per als i les condemnades i de l’autodeterminació de Catalunya, com a via democràtica per decidir el futur del nostre país”, afirma l’esmentat col·lectiu d’afiliats a CCOO.

Per la seva banda UGT de Catalunya afirma en un manifest que: “Davant de sentències que afecten drets socials i democràtics, la UGT sempre hem expressat públicament els nostres acords i desacords, i hem mantingut protestes i sortit al carrer. Com a exemples més recents, recordem els casos de la sentència de la manada o la de la banca per les clàusules terra”.

UGT: no es resol el conflicte polític

“La sentència que hem conegut avui afecta també drets socials i democràtics, no només de les persones afectades per la sentència. Significa la culminació de la judicialització d’un conflicte polític, i la presó que dictamina no podrà contribuir a resoldre’l, sinó que  empitjora i retarda una solució política. Per això, manifestem el nostre desacord amb la sentència que no resol el conflicte polític i denunciem la injustícia a què s’enfronten totes les persones condemnades”.

El sindicat se sent especialment colpit per la condemna a una afiliada, la consellera de Treball, Dolors Bassa “Tot el nostre suport a la companya Dolors Bassa en aquests moments tan difícils. La gent ugetista som al teu costat i volem que estiguis en llibertat, et volem entre nosaltres i et volem a casa envoltada de la gent que estimes. Des de la UGT no pararem de reivindicar i treballar per la teva llibertat”.

CGT: criminalització de la protesta

Per la seva banda, el secretariat polític de la CGT de Catalunya afirma en un comunicat: ” Cridem tot el moviment sindical a comprometre’s en la defensa de la llibertat, de l’amnistia per als i les condemnades i de l’autodeterminació de Catalunya, com a via democràtica per decidir el futur del nostre país”.

El sindicat de tradició llibertària assegura en un altre punt del manifest: “Això va de criminalització del dret de protesta i de l’organització política i social. De rearmament repressiu de l’Estat. El sedàs aplicat en aquest nou judici polític serà el precedent sobre el que l’Estat reforçarà la seva brutalitat en processos futurs, que ens afectaran a totes, normalitzant l’aplicació de la màxima repressió possible a tothom que actuï coordinadament contra els seus interessos.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*