Entitats cíviques, sindicats i patronals blasmen la sentència i preparen una gran manifestació pel 26 d’octubre

Un amplíssim ventall d’associacions cíviques i socials es compromet a mobilitzar-se en favor de la llibertat dels condemnats, tot i preservant la cohesió i la convivència a Catalunya

Tomeu Ferrer
 
 
 
Lectura del manifest de 155 entitats contra la sentència dels presos polítics foto: Tomeu Ferrer

Lectura del manifest de 155 entitats contra la sentència dels presos polítics foto: Tomeu Ferrer

Un total de 155 entitats, xifra de les 13:00 hores de dilluns, que van des de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) a la patronal PIMEC, passant per CCOO i UGT i la Xarxa d’Economia Solidària (XES), representatives de la societat civil, han firmat un manifest en el qual fixen la seva posició contrària a la sentència als dirigents associatius i als membres del govern de Catalunya. A banda d’aquest posicionament, les entitats i organitzacions preparen una manifestació massiva el 26 d’octubre per reclamar la llibertat dels presos polítics condemnats a gairebé un centenar d’anys de presó pel Tribunal Suprem.

El manifest, llegit a plaça de Sant Jaume,  blasma la judicialització de la política, un punt al qual consideren que mai hauria d’haver-se arribat.

Conseqüències greus

En segon lloc, les entitats, que ocupen un ampli ventall ideològic blasmen “les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per la qualitat democràtica de la nostra societat”.  En aquest sentit, les entitats denuncien les greus conseqüències que la sentència té per la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.

El tercer punt és un compromís transversal de treballar per la llibertat dels condemnats des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.

Finalment, l’ampli ventall d’entitats, sindicats, patronals i associacions de tota mena fa una crida a la ciutadania a participar en les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*