Barcelona Activa dedicarà el 2020 el 53% del seu pressupost a impulsar ocupació de qualitat

L’agència municipal se centrarà el 2020 a millorar qualitativament la feina i actuarà especialment en col·lectius amb més dificultats de col·locació com joves o persones més grans de 45 anys

Redacció
 
 
 
Instal·lacions de Barcelona Activa: foto beteve

Instal·lacions de Barcelona Activa: foto beteve

Barcelona Activa destinarà el 53% del seu pressupost de 2020, xifrat en 55 milions a potenciar programes i serveis per a una ocupació de “qualitat”. També incidirà especialment en les actuacions per a col·lectius amb vulnerabilitat com joves, persones més grans de 45 anys, dones, persones nouvingudes i el col·lectiu de més de 20.000 persones que pateixen atur de llarga durada. Aquests objectius, comunicats per l’Ajuntament de Barcelona, han estat decidits en la trobada entre el consell d’administració de l’agència pública i la comissió rectora de l’estratègia d’Ocupació de Barcelona.

Per a millorar la qualitat de l’ocupació, l’agència municipal incorporarà en les seves anàlisis i en la formació, fenòmens com l’economia de plataforma, la digitalització i els canvis tecnològics que es donen en el mercat laboral, i també treballarà per desplegar les mesures incloses en el Pla Barcelona Pobresa Laboral Zero.

Raquel Gil, comissionada de Promoció de l’Ocupació de Qualitat i Polítiques Contra la Precarietat,  ha afirmat que les polítiques en les quals treballarà Barcelona Activa permeten que les persones “adquireixin independència i empoderar-les en la seva interacció amb la societat”.

Pel que fa als joves, es potenciaran espais com el Saló de l’Ocupació Juvenil, que se celebrarà el primer trimestre de 2020, a més de facilitar més equipaments que impulsen la formació i l’aprenentatge de noves aptituds i habilitats professionals.

Àmbits estratègics

Barcelona Activa pretén que hi hagi més ocupació i de més qualitat gràcies amb la seva aposta per sectors estratègics amb “alt valor afegit”, també amb la promoció internacional i la captació de projectes d’inversió a la ciutat, fent èmfasi en la indústria 4.0, l’economia social i circular.

Pel que fa a àmbits concrets d’actuació, es volen potenciar els ecosistemes vinculats al món ‘bio’ (biomedicina, biotecnologia, agroalimentació, economia verda), el digital (TIC, IOT, Mobile), el creatiu i cultural (música, arts escèniques, arquitectura, disseny, editorial), el turisme, el comerç i l’esport.

Amb pressupost previst, Barcelona Activa vol atendre més de 35.000 persones assessorant-les per trobar o millorar la seva ocupació. També  donaran suport a uns 20.000 emprenedors i emprenedores i empreses . Es preveu que 12.000 persones accedeixin a formació i innovació digitals i, també es preveuen fer unes 500 atencions personalitzades en el territori de l’àrea metropolitana.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*