El comitè d’Iberboard d’Alcover en vaga indefinida denuncia que no el deixen entrar a la fàbrica

Els operaris han aturat totalment l'activitat perquè no els paguen el que marca el conveni, ni els endarreriments mentre es manté un ERTO quan es fan hores extres

Redacció
 
 
 
Els treballadors d'Iberboard fan guàrdia a la porta de la fàbrica foto: CGT

Els treballadors d’Iberboard fan guàrdia a la porta de la fàbrica foto: CGT

La vaga dels treballadors d’Iberboard a Alcover enceta una nova jornada amb un seguiment que el comitè xifra en el 100% i amb alguns incidents. Un ha estat la prohibició per part de la direcció de la companyia de l’accés del comitè de vaga a les instal·lacions de la planta.

La reacció dels representants dels treballadors ha estat denunciar la situació, que consideren il·legal, a la inspecció de treball de guàrdia.

Iberboard és una empresa, participada pel grup Grífols, líder en productes d’embalatge de cartó i plàstic que usen grans clients del sector de la distribució i la logística. La producció de cartó es destina des de joguines a tapes per a llibres, però especialment per a productes de luxe com rellotgeria, sabateria o electrònica de prestigi. És una fàbrica única a la península Ibèrica en aquest tipus de material, segons expliquen els treballadors en un comunicat.

La vaga indefinida convocada per l’assemblea de treballadors i que ha comptat en els primers dies amb un seguiment de prop del 100% es va per aconseguir uns increments de nòmina com els que  marca el conveni. Contra l’impagament d’endarreriments i l’exigència per part de la plantilla de la finalització d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que, segons la seva percepció no té cap motiu, com evidencia la realització de centenars d’hores extraordinàries mensuals.

CGT ha posat en marxa una caixa de resistència per tal que la plantilla pugui aguantar la vaga tot el temps que calgui. Aquesta caixa rep aportacions de col·lectius i organitzacions del camp de Tarragona. Els treballadors també reben la solidaritat activa d’altres operaris amb la presència al piquet així com ajudar en la logística necessària per mantenir la concentració les 24 hores.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*