El comitè de Salut de Seat denuncia a Inspecció que a la planta Martorell no hi ha servei contra incendis

Argumenten que la seguretat no es pot confiar als bombers de la Generalitat perquè és coneguda la precarietat i dificultats que afecten el cos

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració a la rotonda de control nord de la factoria Seat de Martorell foto: USBEC

Concentració a la rotonda de control nord de la factoria Seat de Martorell foto: USBEC

La situació creada arran de l’acomiadament de tots els bombers d’empresa que donaven servei a Seat i el seu polígon industrial ha fet que el comitè intercentres de salut i seguretat del grup automobilístic hagi presentat una denúncia a Inspecció de Treball. Consideren intolerable que per una decisió empresarial 30.000 treballadors estiguin desprotegits davant del perill d’incendi.

Seat tenia subcontractat el servei de seguretat i salvament al polígon industrial de Martorell amb l’empresa Falck SCI, de matriu danesa. Els 34 bombers van fer una vaga indefinida per reclamar millores laborals. Quan feia 45 dies de l’aturada la filial de Volkswagen va desfer la part del contracte que tenia amb Falck SCI corresponent a Martorell, mentre manté la corresponent a la Zona Franca.

Ara, els treballadors de Seat, mitjançant l’organisme de prevenció i salut laboral, han informat  la inspecció sobre el problema que tenen a Martorell. Segons la denúncia, se senten desprotegits en cas de necessitar un salvament per causa d’un incendi o qualsevol altre sinistre que fes imprescindible la utilització de bombers. En l’escrit rebaten l’argument de l’empresa en el sentit que els bombers de la Generalitat podrien fer-se càrrec d’actuar en cas d’accident. En aquest sentit recorden que el cos públic de salvament fa mesos que denuncia la falta d’efectius i mitjans materials.

A més, els operaris de Seat, per boca dels seus representants, demanen a l’empresa que els informi i els faci arribar el pla de contingències en cas d’accident, atès que s’ha prescindit del servei de bombers d’empresa , sense una explicació pública dels motius d’aquesta decisió.

D’altra banda, una nombrosa representació de bombers de Falck SCI, entre ells els que han estat avisats que es prescindirà dels seus serveis, es van reunir amb el director general de prevenció d’incendis de la Generalitat Manel Pardo i Sabarté. Un representant de la Unió Sindical de Bombers d’Empresa de Catalunya (USBEC), el sindicat que representa els treballadors que poden ser acomiadats, ha explicat: «el director general va dir desconèixer la situació que li vam denunciar, és a dir, que tot el polígon industrial on hi ha Seat a Martorell, ara no té bombers». En aquest sentit va afirmar que el directiu català s’ha compromès a informar-se de l’assumpte.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*