Desconvocada la vaga dels treballadors del ‘bicing’ a Barcelona

El comitè d'empresa espera que s'obri una negociació per incrementar salaris, millors condicions socials i cobrar el 100% del salar i en els casos les baixes per accident laboral, hospitalitzacions i per intervencions quirúrgiques

Redacció
 
 
 
Estació del bicing a Barcelona, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org

Estació del bicing a Barcelona, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org

Principi d’acord en el conflicte del ‘bicing’ de Barcelona. Després d’una àrdua negociació els sindicats representatius de la plantilla de l’empresa que gestiona el servei de transport públic de Barcelona han decidit aturar la vaga, que havia estat convocada a partir del 8 d’octubre.

Les reivindicacions laborals defensades per CGT i COBAS reclamen un augment de salaris, ja que, afirmen que moltes categories cobren entorn dels mil euros. També reivindiquen unes condicions socials “dignes” que hauria de recollir un únic conveni. Actualment les relacions laborals es regeixen per dos convenis. Un altre assumpte és aconseguir que l’empresa complementi fins al 100% del salari els casos les baixes per accident laboral, hospitalitzacions i per intervencions quirúrgiques. A més, plantegen que els treballadors amb més de sis mesos a l’empresa passin a ser fixos. A més, volen un augment en els plusos de nocturnitat i caps de setmana i compliment de la Llei de prevenció i organització del treball que respecti el codi de circulació.

El ‘bicing’ el gestiona la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Pedalem Barcelona. Aquesta agrupació està formada per Cespa, filial de Ferrovial, i la societat canadenca PBSC. La concessió de la gestió del sistema de transport ciclista de Barcelona es va fer per deu anys. En aquest període l’ajuntament de la ciutat aporta 15 milions cada exercici: 150 milions en total, segons explica CGT. La plantilla de Pedalem Barcelona està formada per 150 treballadores i treballadors.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*