Correos segueix a la deriva, sense signes de reactivació a través dels Pressupostos

Les mobilitzacions a l'empresa pública postal que els sindicats van anunciar per al mes de maig semblen inevitables. CCOO titlla de «maquillatge» les mesures que el Govern espanyol ha introduït al projecte pressupostari del 2018 que només «contribueixen a seguir desmantellant» el servei.

Redacció
 
 
 

La compareixença de la Presidenta de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), Pilar Platero, i la Sotssecretària de Foment, Rosana Navarro, al Congrés dels Diputats, amb motiu dels Pressupostos Generals de l’Estat i en allò que aquests marquessin per a Correos, ha esvaït qualsevol esperança que els sindicats poguessin tenir que en aquest tràmit parlamentari es veuria un interès del Govern de Mariano Rajoy en garantir el futur de l’empresa pública postal. CCOO ha denunciat «el paper mullat i la distorsió» que ven l’Executiu de Mariano Rajoy sobre Correos, «amb una retallada de 180 milions d’euros en el finançament per al Servei Postal Universal». Assegura que no hi ha cap pla estratègic de futur que tot plegat només fa que incrementar «la precarietat laboral amb una plantilla fixa clarament insuficient.

A finals de març, tant CCOO com UGT a Catalunya van anunciar una campanya de mobilitzacions per justament totes aquestes raons. Tot i que ja coneixien que en la proposta inicial dels Pressupostos Generals de l’Estat no hi havia cap previsió en relació a les mesures que exigien per al redreçament de la companyia pública, els seus portaveus preferien mostrar confiança que en el tràmit parlamentari podria haver-hi canvis. Després de la intervenció de Platero i Navarro al Congrés, diuen que ja no hi ha altra alternativa que la mobilització.

CCOO titlla d’«injustificable la política de braços caiguts del Govern davant la greu situació financera i d’activitat en la qual es troba Correos». Per al sindicat, la intervenció de Platero i de Navarro «no ha fet sinó ratificar el maquillatge de la realitat per part del Govern respecte a la major empresa del sector públic i de SEPI». La presidenta d’aquest organisme va anunciar polítiques d’innovació i de diversificació en noves línies de negoci com l’e-commerce i la paqueteria que des de CCOO consideren «paper mullat perquè no hi ha sobre la taula cap mena de pla estratègic algun que permeti orientar la seva activitat i convertir Correos en un operador logístic de referència. L’empresa postal pública és als antípodes del que afirma Platero, amb un volum de negoci estancat, amb escassa diversificació, encara centrat en la carta, cada vegada més residual i amb retallades sense precedents en el finançament del Servei Postal Universal.»

Les mobilitzacions de Correos consistiran en primer lloc en assemblees als llocs de treball, Més endavant es faran protestes al carrer i no es descarta un calendari de vagues per aconseguir que el Govern doti l’empresa postal pública dels mitjans que consideren necessaris. Els sindicats del sector culpen el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, de ser el responsable de la situació.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*