Concentració dels treballadors d’arts gràfiques coincidint amb la inauguració de Graphispag

Treballadors i empreses fa més d'un any que negocien la renovació del conveni estatal amb posicions cada cop més allunyades les unes de les altres

Tomeu Ferrer
 
 
 
El sector de les arts gràfiques fa un any que negocia el conveni estatal

El sector de les arts gràfiques fa un any que negocia el conveni estatal

Els treballadors del sector de les arts gràfiques es faran presents dimarts 24 de març a la porta de Fira de Barcelona quan s’inauguri la fira Graphispag 2015. Els operaris del sector aprofitaran aquest acte on hi seran presents les principals empreses del sector per reclamar que es restableixi el diàleg social.

La convocatòria és de CCOO, i a l’acte hi ha prevista la presència sindicalistes de Catalunya, el País Valencià i Madrid, com a mínim, segons Fernando Medina, portaveu del sector al sindicat. No obstant això, en la reclamació hi coincideixen també els treballadors d’altres organitzacions com UGT.

“El que volem és cridar l’atenció de l’opinió pública sobre la posició de la patronal en les negociacions de renovació del conveni. Els empresaris reclamen la congelació de l’antiguitat i també la congelació salarial”. En aquest sentit la posició dels treballadors és tota una altra. Reclamen un acord de tres anys de durada amb un increment d’almenys l’1% cada any.

La reclamació dels empleats es produeix també després que en el conveni d’arts gràfiques i empaquetat ja fa més d’un any que es negocia. Els treballadors temen que la dilació tingui com a objectiu aconseguir que el conveni perdi la seva vigència acollint-se a la ultractivitat recollida en la darrera reforma laboral pactada entre el PP i Convergència i Unió (CiU). Si la vigència de l’acord caduqués, sobriría un període de gran inestabilitat en el qual moltes de les conquestes obtigudes fins al moment podrien perdre la seva vigència.

El sector de les arts gràfiques agrupa a l’Estat espanyol uns 70.000 treballadors. Les empreses afronten una doble crisi. Per una banda la corresponent a la caiguda de les vendes de llibres en paper i de l’altra el descens de les vendes corresponent a la irrupció del llibre digital, que també repercuteix negativament en l’ocupació, segons fonts sindicals.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*