Concentració de jubilats contra l’assetjament immobiliari i a favor de més atenció a la dependència

Les federacions de pensionistes de la UGT i CCOO i la plataforma de la Gent Gran de Catalunya es concentren davant la seu del Govern Central a Barcelona en defensa de la recuperació del valor de les pensions

Redacció
 
 
 
Manifestació de la Marea Pensionista a Barcelona

Manifestació de la Marea Pensionista a Barcelona

Les federacions de jubilats i pensionistes de CCOO i UGT celebren dijous, 1 d’octubre una mobilització per reclamar mesures favorables al seu col·lectiu en matèria de pensions, suport a l’autonomia personal, atenció a la dependència, serveis socials i habitatge. Ho fan amb una concentració davant la seu del govern central a Barcelona, al carrer de Mallorca, 278 de Barcelona. L’acte reivindicatiu es fa per commemorar l’any internacional de la Gent Gran.

Les dues organitzacions formen part de la Plataforma Unitària de la Gent Gran a Catalunya. Aquesta organització exigeix als governs català i central un pla d’emergència que afronti el deteriorament de les condicions de vida de la gent gran.

A l’acte prendran la paraula els responsables de les federacions de pensionistes i jubilats de CCOO, Miquel Lluch; José Moreno, secretari general de la Unió de Jubilats i Pensiones de la UGT de Catalunya i un representant de la plataforma.

Les persones grans han estat un dels col·lectius que més durament han patit les conseqüències de la crisi econòmica. En el manifest que la plataforma té previst de lliurar a la representació del govern central, es reclamen mesures concretes sobre les pensions. Per exemple, recuperar el poder adquisitiu d’aquestes ajudes. Les pensions perden valor des que l’any 2010 el govern central va aturar la seva revalorització automàtica. En aquest sentit es reclama establir un pacte que garanteixi mesures de suficiència financera del sistema públic de pensions.

En segon lloc el manifest exigeix mesures que permetin assegurar l’autonomia personal i l’atenció a la dependència. En aquest sentit caldria aturar les mesures que han retallat la inversió necessària per cobrir les necessitats de les persones dependents a Catalunya i a Espanya.

Pel que es refereix a serveis socials es demana la recuperació de la devaluació econòmica experimentada per l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), la creació d’una Renda Garantida de Ciutadania i la recuperació del pressupost de l’any 2010.

Els jubilats i pensionistes són conscients que de les seves remuneracions en depèn l’economia d’una de cada cinc families a Catalunya.

La crisi ha agreujat els problemes de la gent gran quant a habitatge. En aquest punt es proposen mesures com l’elaboració d’una nova llei hipotecària, la creació d’un parc públic de lloguer, adaptat i amb serveis comuns per a persones grans i discapacitades o l’establiment de crèdits tous per adaptar l’habitatge i donar a conèixer i resoldre els casos d’”assetjament immobiliari”, que afecten especialment a la gent gran.

Finalment, les organitzacions representatives de la gent gran de Catalunya plantegen mesures específiques per al seu col·lectiu com òrgans de participació, la gestió dels mateixos centres d’espai i de trobada, la formació permanent, detecció i supressió del maltractament, impulsar mecanismes per afavorir les relacions intergeneracionals.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*