Clam unànime a Tàrrega en favor de la continuïtat dels llocs de treball d’Indox

Els propietaris han realitzat ja el pla d'empresa i l'administrador judicial ha explicat als treballadors les opcions legals per trobar una sortida al problema

Redacció
 
 
 
Una imatge de l'inici de la manifestació a Tàrrega

Inici de la manifestació que va acabar a la plaça de l’ajuntament

Els treballadors de l’antiga Indox de Tàrrega, acompanyats aquesta vegada prop de 500 persones, per representants dels grans sindicats, CCOO i UGT, i de responsables polítics de tots els colors de les terres de Ponent, han sortit un altre cop al carrer per reclamar una solució que permeti la continuïtat de la factoria.

L’empresa, ara en perill, és el veritable pulmó econòmic de la capital de l’Urgell. Els 180 treballadors de la planta, als que cal sumar una vintena de les oficines situades a Barcelona, arrosseguen una quantitat important de llocs de treball indirectes. La clausura de l’empresa seria, en aquest sentit, un drama per a Tàrrega i per algunes poblacions del seu voltant.

Des de fa més d’un mes els treballadors viuen en una mobilització constant. No són només les manifestacions a Tàrrega, sinó les gestions de tot tipus que realitzen per buscar una sortida que permeti salvar tots o el màxim dels llocs de treball.

Tot i que l’administrador judicial encarregat del procés concursal ha posat en marxa el període de temps de consultes de l’expedient de tancament, de forma pública i de forma discreta no s’han aturat les actuacions. Fruit d’això és que divendres passat el jutge encarregat del procés es va reunir amb els treballadors i va prendre part en una assemblea en què va donar tot tipus d’explicacions sobre el procés el marxa.

De forma paral·lela, la propietat: el grup Ros Roca, ha fet ja els seus deures i ha lliurat als sindicats l’esborrany de pla d’empresa que va ser requerit per la Generalitat per poder trobar una sortida. Recordem que el conseller d’Empresa i Ocupació va comprometre’s a aportar fons si hi havia, primer un pla de futur, i segon, si hi havia un soci que donés múscul financer a l’empresa que sorgiria del canvi d’activitats.

Els líders sindicals es dirigeixen als concentrats des de la plaça de l'ajuntament

Els líders sindicals es dirigeixen als concentrats des de la plaça de l’ajuntament

Tots a favor de la continuïtat

Fonts sindicals consultades per Diari del Treball s’han mostrat satisfetes de la resposta que ha tingut la crida a participar en la manifestació. No sols els líders de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez han mostrat el seu compromís amb el futur de la factoria urgellenca, sinó que en la marxa hi estaven diputats de tots els colors polítics, l’ajuntament de Lleida, amb el seu alcalde, Àngel Ros, al capdavant; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i diputats provincials de tot l’espectre parlamentari. També hi eren membres dels partits d’esquerres de Lleida des d’ICV, passant per, PSC, MES o la CUP i CiU, amb l’alcaldessa de la localitat al capdavant.

A la fi, ara tot depèn de què un inversor aposti per l’antiga Indox, una empresa que durant dècades va donar beneficis mentre es va especialitzar en la construcció de camions-cuba d’alta qualitat. Però que una circumstància incontrolable, com el conflicte entre Rússia i Ucraïna va fer que les inversions fetes als països de l’Est llastressin de forma important la seva liquiditat, fent que els treballadors paguessin la situació i durant més d’un any hagin patit retards en el cobrament i ara l’amenaça del tancament.

Potser per això, els treballadors de la factoria, a la manifestació no s’han estat de cridar els noms dels dos germans propietaris del grup Ros Roca: «Salvador, Ramon on són els diners», deien a la marxa.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*