Un centenar de repartidors de Deliveroo a Barcelona confien que també se’ls donarà d’alta com a València

Una decisió d’Inspecció de Treball de València considera que la relació dels ' riders' és plenament laboral i fa que s’inscriguin al règim general de la Seguretat Social

Tomeu Ferrer
 
 
 
Repartidors de Deliveroo aquest estiu a Barcelona Foto: Tomeu Ferrer

Repartidors de Deliveroo aquest estiu a Barcelona Foto: Tomeu Ferrer

La resolució de la inspecció de treball de València que obliga a Deliveroo a donar d’alta tots els repartidors, per considerar-los falsos autònoms obre la porta a una decisió anàloga a Barcelona, que afectaria més d’un centenar de persones.

Inspecció de Treball de València ha resolt que els repartidors de l’empresa Deliveroo tenen amb la multinacional una relació laboral i en lloc de mercantil, com l’empresa defensava. Per tant, els repartidors s’hauran de ser donats d’alta i, en el seu cas en el Règim General per part de l’empresa Deliveroo durant els períodes de prestació de serveis. A més, la companyia haurà de fer front a la corresponent acta de liquidació de quotes no satisfetes a la Seguretat Social.

La decisió de la inspecció de València afecta tots els repartidors d’aquella província. Des de la Intersindical Valenciana es fa una valoració positiva de la solució adoptada per la inspecció «tenim notícia que ja s’han donat d’alta molts dels repartidors que hi ha en aquest territori» ha explicat Marco Antonio, un portaveu de la Intersindical. L’alta i La incorporació en la plantilla afecta tant els treballadors que han fet la denúncia com els que no l’han subscrit.

Una situació semblant a la valenciana es pot donar a Barcelona. Des de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) es van presentar una desena de denúncies a inspecció de Treball, «respecte a les quals fins ara ni ens han citat a declarar», explica l’advocat del Col·lectiu Ronda que duu el cas. A més, a Barcelona hi ha pendents de judici una dotzena d’acomiadaments, que es veuran a partir de maig vinent. Els repartidors tenen clar que els acomiadaments ho són realment, mentre que l’empresa manté la seva tesi en el sentit que no hi ha una relació laboral amb els repartidors i que només és mercantil.

«La resolució que s’ha donat a València ajuda molt», ha explicat el lletrat dels riders de Barcelona. En aquest sentit, «poques vegades la inspecció de treball adoptarà una decisió diferent del criteri ja establert sobre un cas que és anàleg», explica el lletrat dels repartidors de Barcelona.

Sobre aquest cas hi ha la possibilitat que l’empresa presenti recurs. Tant el responsable sindical valencià com l’advocat dels repartidors catalans creuen que la companyia farà ús d’aquesta possibilitat. «S’ha de tenir en compte que la resolució de la inspecció de Treball va contra la línia de flotació del model de negoci de Deliveroo», afirma, per explicar la reacció esperada de la multinacional contra la qual es va fer a Barcelona una inusitada vaga dels repartidors durant l’estiu passat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*