Les cares de la precarietat laboral de les dones

Cal canviar les polítiques públiques, exigint la reversió de les retallades i la derogació de les reformes laborals i actuar a través de la negociació col·lectiva per combatre les discriminacions laborals de les dones en els llocs de treball

Dolors Llobet
 
 
 

Tots els indicadors en relació amb l’ocupació de les dones han empitjorat. L’atur, l’ocupació, la contractació, les condicions laborals són avui pitjor que a l’inici de la crisi i la bretxa entre homes i dones es fa més gran i només disminueix quan augmenta la precarietat laboral.

La crisi, les polítiques d’austeritat, les retallades i les privatitzacions i les reformes laborals en tenen bona part de culpa. Però no tot és degut a la crisi. Existeixen unes causes estructurals que tenen a veure amb una societat patriarcal que dóna rols diferents a dones i a homes i com a conseqüència d’això atorga valoració diferent a uns i a altres. Una societat que no posa al centre de la vida les persones i les seves necessitats sinó que mercantilitza les relacions i fa prevaldre l’interès econòmic i dels mercats per sobre de les persones.

L’adjudicació social de les tasques de cura a les dones està al darrere de bona part de la discriminació laboral de les dones. Segons l’Enquesta de Població Activa la cura d’infants o tenir altres responsabilitats familiars és el principal motiu d’inactivitat entre les dones i és irrellevant en el cas dels homes. És també la principal raó per explicar la diferència de contractació a temps parcial de dones (un 22% de tots els contractes) i homes (un 8%) o de què les dones agafin el 95% de les excedències per cura de fills/es i el 85% per cura de familiars.

Qui redueix la jornada, agafa permisos o excedències, treballa a temps parcial, … són majoritàriament les dones i això té efectes negatius en els salaris, les carreres professionals, les prestacions d’atur, les pensions i fa augmentar la bretxa salarial i la pobresa femenina.

Cal canviar les polítiques públiques, exigint la reversió de les retallades i la derogació de les reformes laborals i actuar a través de la negociació col·lectiva per combatre les discriminacions laborals de les dones en els llocs de treball. I cal transformar la societat cap a un model que posi en el centre la vida de les persones i les seves necessitats.

Dolors Llobet
Sobre Dolors Llobet

Dolors Llobet, secretària de Comunicació i Xarxes socials de CCOO de Catalunya Contacte: Página web | Twitter | Més articles

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*