Les cambreres de pis de l’Hotel Hilton Diagonal mar reclamen ser regularitzades mentre l’empresa busca nou personal

Les Kellys planten tovalloles i para-sols reivindicatius perquè l'única professió per a la qual l'hotel no ofereix feina per a l'estiu és la seva

Tomeu Ferrer
 
 
 
Un grup de cambreres de pis reclama ser regularitzades mentre al fons l'hotel entrevista aspirants a treballar foto: Tomeu Ferrer

Un grup de cambreres de pis reclama ser regularitzades mentre al fons l’hotel entrevista aspirants a treballar foto: Tomeu Ferrer

Les cambreres de pis de l’Hotel Hilton Diagonal Mar s’han fet presents en la campanya que l’establiment ha posat en marxa per contractar nou personal. Han plantat un para-sol i han reclamat ser integrades a la plantilla. L’hotel va fixar el 18 d’abril com a recruitment day. Des de les 10 del matí fins a les 6 del vespre els aspirants a treballar en aquesta empresa podien lliurar els seus currículums.

A la campanya de l’empresa, que s’ha desenvolupat a les xarxes socials i també en tanques publicitàries a Metro i Autobusos de Barcelona, l’empresa hotelera demana propostes per contractar Manager i Assistant manager purobeach Barcelona, comercials i coordinadors de grup, ajudants de cambrer i cambrera, cambrers i cambreres, barman, guest relation, ajudants de cuina, cuiners i cuineres, telefonistes, grums i recepcionistes. Però, no hi ha cap oferta de feina per a cambreres i cambrers de pis. Això ha fet reaccionar el col·lectiu de treballadores del centre i també les Kellys, que han volgut mostrar la seva disconformitat amb allò que consideren injust, és a dir, que l’empresa no tingui entre el seu personal de plantilla les persones que netegen les cambres, per uns preus que s’han denunciat repetidament com a explotació laboral.

Irrompre en la campanya de l’empresa

De fet, com la campanya de l’empresa s’emmarcava en la campanya d’estiu, les cambreres de pis s’hi han volgut sumar. Així, mentre grups de persones feien cua a la plaça Billy Brand annexa a l’hotel, un petit grup de treballadores han posat unes tovalles a terra i han plantat un para-sol mentre mostraven cartells reivindicatius: “no pot ser que l’única professió per a la qual no es demanen currículum sigui la que més ha lluitat per ser contractada”, explicava una portaveu del grup. Cal recordar que l’empresa té externalitzada aquesta feina a una empresa multiservei, cosa que fa que per fer el mateix treball es paguin gairebé el 50% del que marca el conveni del sector.

Mentre això passava, a uns metres l’hotel havia posat en marxa un mecanisme per rebre els aspirants a treballar, se suposa que durant l’estiu vinent quan s’espera que la demanda creixi especialment si es té en compte que l’hotel és un dels més sol·licitats pel turisme estranger. Els aspirants a un treball, ni que sigui durant les vacances, eren convidats, si volien a cafè i pastes mentre esperaven ser entrevistats i lliurar la documentació.

Unes hores més tard Les Kellys de Barcelona tornaven a ser presents, en aquest cas a partir d’una sèrie de preguntes del regidor de l’oposició, per la CUP, Josep Garganté, dirigides al regidor del grup governamental, Agustí Colom en relació amb la proposta de distingir els hotels i establiments turístics que compleixin amb la normativa laboral.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*