Banc Santander preveu carregar a l’erari públic els dos primers anys de l’ERO anunciat

La reducció de personal podria afectar 1.200 persones i mai fins ara el banc dels Botín havia enviat a l'atur els seus prejubilats

Redacció
 
 
 
El procés de canvi pretén tancar les oficines petites i concentrar la gestió en altres més grans

El procés de canvi pretén tancar les oficines petites i concentrar la gestió en altres més grans

La retallada de plantilla del Banc Santander es farà a càrrec, en part, dels diners públics. El banc dels Botín ha anunciat una reducció de personal de 1.200 persones, xifra de la qual entre 200 o 300 correspondrien a oficines catalanes.

L’empresa ha comunicat als representants sindicals que les baixes que es produeixin passaran a l’Inem i que només assumirà la diferència entre la paga d’atur i el 70% brut dels salari i també de les cotitzacions socials. Un cop transcorregut el temps de l’atur passaria el Santander a pagar directament l’import de les prejubilacions fins que els treballadors es retiressin.

Fonts de la UGT de Catalunya que han assistit a la reunió han manifestat la seva indignació amb l’actitud del primer banc espanyol: “això mai havia passat en aquesta casa”, han dit. I han recordat també que en altres ocasions en què des del banc s’havien posat en marxa plans, l’entitat havia assumit directament els costos, tot i que els plans asseguraven als treballadors afectats prejubilacions del 90% del sou brut i més tard del 80%.

Abans del canvi de la llei era habitual que grans empreses prejubilessin a compte de l’erari públic. Hi havia una norma que a partir dels 55 anys assegurava una quantitat equivalent al salari mínim a aquells treballadors que perdien la feina i assegurava també la cotització a la Seguretat Social fins als 65 anys. Aquesta cotització es podia complementar amb una aportació suplementària de manera que els afectats perdien menys en entrar en aquests processos.

La gota que va fer vessar el got es va produir quan Telefónica va anunciar una important reducció de personal utilitzant el mètode anteriorment explicat, just uns dies després d’anunciar el benefici més gran de la seva història. Això passava el 2012.

L’ERO presentat pel Santander té com a justificació motius organitzatius i de producció, suposa el tancament de 450 oficines arreu de l’Estat. Contra el que era costum al banc l’adscripció al pla no serà voluntària. L’empresa es reserva la possibilitat d’acceptar o no candidats a marxar. Però, al mateix temps, segons UGT, la companyia ha avisat que si no hi ha prou voluntaris, hi pot haver sortides forçoses. Igualment, si no es pacten els contiguts econòmics del pla, el banc ha comunicat que aplicaria només el que marca la llei.

El comitè de negociació per part sindical el formaran 13 persones: 4 de CCOO, 3 de FITC, 2 de la UGT i 1 per a la resta de sindicats. La direcció de la companyia ha manifestat que vol tirar endavant l’ERO, de manera que les baixes siguin efectives a partir de gener vinent.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*