Almirall anuncia una reducció de plantilla de 121 persones a les plantes catalanes del grup

La societat, tot i tenir guanys creixents, ha aplicat dos ERO i ha venut una part del negoci els últims anys

Tomeu Ferrer
 
 
 
Centre de producció d'Almirall a Sant Feliu FOTO: ALMIRALL

Centre de producció d’Almirall a Sant Feliu FOTO: ALMIRALL

L’empresa farmacèutica Almirall ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que aplicarà 121 acomiadaments a les empreses que el grup Almirall té a Barcelona, Sant Feliu, Sant Andreu de la Barca i les plantes químiques de Ranke Sant Celoni i de Sant Andreu de la Barca. Això ho ha comunicat també als representants dels treballadors dimarts, 18 d’octubre.

El grup basa el seu anunci en causes organitzatives i productives.

Davant l’anunci, CCOO d’Indústria de Catalunya manifesta la seva contrarietat i demana a la direcció del grup Almirall la documentació que acredita aquesta mesura. CCOO vetllarà pel manteniment dels llocs de treball a les seus d’Almirall.

Els acomiadaments els planteja Almirall com un mecanisme per “reassignar recursos” cap als nous projectes de creixement.

Salaris dels treballadors congelats

Tot i la primera explicació donada per l’empresa, plou sobre mullat. El grup ha patit els últims cinc anys dos expedients de regulació d’ocupació i també la venda d’una part important del seu negoci, la de respiratoris, a AstraZeneca. La plantilla s’ha reduït en 1.300 persones durant la crisi. En concret, UGT de Catalunya ha manifestat, en un comunicat que la plantilla s’ha vist reduïda un  terç en els últims dos anys. En aquest sentit ha manifestat la seva oposició frontal a un nou ERO.

Durant els anys passats els salaris de la plantilla s’han mantingut congelats, però el conseller delegat, Eduardo Sanchiz, ha vist millorar la seva retribució un 70% des de 2012.

L’empresa farmacèutica catalana és rendible i obté beneficis. Segons les darreres dades Almirall va aconseguir un benefici net de 80,5 milions d’euros entre gener i juny d’aquest any, el 36,9% més sobre els aconseguits en el mateix període de l’any passat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*