Alerta sindical davant etiquetatge de plaques amb amiant a les parets d’un passatge de Metro de plaça de Catalunya

L'empresa de transports descarta qualsevol perill per als usuaris del transport metropolità i dels treballadors. L'etiquetatge té com a objectiu que ningú manipuli les plaques que hi ha a les parets. Si calgués fer alguna cosa, afirma, ho faria una empresa especialitzada

Redacció
 
 
 
Etiquetes que alerten d'aparició d'amiant foto: CGT metro

Etiquetes que alerten d’aparició d’amiant foto: CGT metro

L’aparició a un dels passadissos de Metro a plaça de Catalunya d’indicis d’amiant i la seva senyalització ha aixecat l’alarma entre els treballadors. Així, CGT, un dels sindicats amb més presència al Comitè d’empresa, ha fet una piulada a twitter en la qual avisa als usuaris de la presència del producte prohibit i insta a Metro de Barcelona a difondre l’esmentada informació.

Diari del Treball ha parlat amb Metro de Barcelona que ha afirmat que l’etiquetatge que es pot veure a les parets del passatge de plaça de Catalunya “només indica, com s’ha fet en altres ocasions, que s’ha trobat amiant o productes amb amiant en aquest indret”. Per aquest motiu es posen els senyals que tenen com a objectiu que cap treballador de Metro manipuli en aquests llocs. “Es tracta de què cap treballador faci res en aquests llocs i si es veu que cal fer alguna cosa, ho faria una empresa especialitzada”, ha indicat una font autoritzada de l’empresa pública.

Metro de Barcelona ha descartat totalment que els usuaris del metro puguin veure’s afectats de cap manera per les traces d’amiant que s’han trobat. “No passa res si  els usuaris toquen les parets o si s’hi recolzen” han puntualitzat, només podria haver-hi alguna mena de risc si es fessin perforacions o treballs que trenquessin l’estructura de les plaques. En aquest sentit indiquen que la resta de llocs on s’ha trobat amiant són inassequibles als viatgers. Només equips de treballadors perfectament preparats poden manipular aquests llocs, han declarat

Possible comunicat

Transports Metropolitans de Barcelona podria emetre un comunicat per tranquil·litzar els viatgers i la ciutadania de la ciutat en relació a la innocuïtat de les traces descobertes.

Metro de Barcelona seguirà informant dels casos que es localitzin de treballadors que presentin qualsevol indici d’afectació per  amiant. En aquest sentit, la darrera dada parla de 12 operaris amb deformacions localitzades a la pleura, que són típiques d’haver estat en contacte amb l’amiant. La xifra podria ampliar-se, segons Metro. NOobstant això l’empresa minimitza una altra dada que indica que més de 130 treballadors han estat enviats a fer-se revisions exhaustives amb especialistes. Això no voldria dir, segons han puntualitzat, que aquests operaris tinguessin un risc més alt, sinó que, fruit de la rigorositat de les revisions es localitzen moltes lesions, atribuïbles o no al contacte amb l’amiant, que es posen en mans de metges especialitzats perquè aquests decideixin si els operaris poden continuar treballant normalment, si han de ser objecte de vigilància o si estan fora de qualsevol perill.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*