Metges de Catalunya i les patronals de la sanitat concertada inicien negociacions per aturar la vaga

El sindicat i les patronals han acordat un intercanvi de documents sobre les reivindicacions professionals, laborals i retributives dels facultatius de la xarxa concertada per continuar amb les negociacionsl dilluns, 11 febrer, amb la presència també dels mediadors de Treball

Redacció
 
 
 
MC i les patronals de la sanitat concertada inicien les negociacions per evitar la vaga de facultatius / MC

MC i les patronals de la sanitat concertada inicien les negociacions per evitar la vaga de facultatius / MC

A poc més d’una de l’inici de la vaga convocada per Metges de Catalunya per als professionals de la sanitat concertada, s’ha celebrat una reunió entre el sindicat i les patronals. L’inici de les negociacions busca, tant per uns com pels altres, evitar la vaga de facultatius, segons informa Diari de la Sanitat.

La reunió ha comptat amb la presència de Metges de Catalunya com a sindicat convocant i amb representants de les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES). Aquesta primera reunió de mediació ha estat fixada pel Departament de Treball, Afers Socials i Família amb motiu de la convocatòria de vaga de facultatius de la sanitat concertada dels dies 18, 19, 20, 21 i 22 de febrer.

La trobada ha servit com a punt de partida d’un procés de negociació que té com a objectiu l’assoliment d’un pacte que faci possible desconvocar la mobilització del col·lectiu mèdic. En aquest sentit, el sindicat i les patronals han acordat un intercanvi de documents sobre les reivindicacions professionals, laborals i retributives dels facultatius de la xarxa concertada per continuar amb les negociacions dilluns, 11 febrer, amb la presència també dels mediadors de Treball.

Tot i que les posicions “encara estan molt allunyades”, MC considera positiu que els representants empresarials hagin mostrat la seva voluntat de negociar i d’intentar arribar a un acord. L’organització reitera que, per la seva part, “ho posarà tot” per fer possible l’entesa, ja que el pitjor escenari per al sistema sanitari i la ciutadania és el d’“un conflicte enquistat amb mobilitzacions sostingudes en el temps”.

Paral·lelament, a instàncies dels mediadors, ambdues parts han acordat fixar els mateixos serveis mínims que en la vaga del novembre passat. Així, les urgències funcionaran al 100% durant els cinc dies de vaga, com també les unitats especials. S’atendrà l’activitat quirúrgica inajornable i els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia urgents i de necessitat vital.

La resta de serveis es prestaran amb el 25% de la plantilla els primers dos dies de vaga i amb el 33%, a partir del tercer dia d’aturada.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*