La Inspecció de Treball ha obligat la cooperativa càrnia Clavial a regularitzar 500 treballadors que fins ara tenia com a falsos autònoms i que ara han passat, de cop, a ser assalariats de la mateixa cooperativa, segons ha informat aquest matí el diari Ara. Així es tanca un capítol d’un llarg litigi que els sindicats tenen contra la desregulació al sector carni de Catalunya. La resolució de l’autoritat laboral és resultat de les denúncies que prop d’una trentena de treballadors havien presentat contra l’empresa perquè, per evitar demandes, forçava alguns operaris a donar-se d’alta en cooperatives de fora de Catalunya.
Arran d’aquestes denúncies, la Inspecció de Treball va obrir les diligències corresponents i va presentar-se a les instal·lacions de l’empresa havent de fer-ho acompanyada d’efectius policials per poder revisar la situació dels treballadors. Clavial treballava subcontractada pel grupo Jorge, propietat de la família aragonesa Samper, i que és propietària de Le Porc Gourmet.
Els sindicats, que fa temps que denuncien les irregularitats laborals que hi ha al sector carni, han mostrat la seva satisfacció per la resolució de la Inspecció de Treball. CCOO de Catalunya assegura que «la regularització d’aquestes 500 persones ha estat només un primer pas, però caldrà seguir treballant i vigilar les pràctiques que ja han iniciat algunes empreses principals i cooperatives per eludir l’actuació de la Inspecció de Treball». Des del departament de Treball, Afers Socials i Família han assegurat que seguiran controlant el sector carni per comprovar que la subcontractació es fa correctament.