Els treballadors públics de la Generalitat han tornat a la càrrega en la seva lluita per aconseguir que els hi torni la part de la paga extra de 2012 que els hi va llevar. Gairebé 200 delegats i delegades dels diversos departaments i serveis de l’Administració han reclamat l’obertura de negociacions trencades des que la Generalitat es va absentar de la taula de la funció pública.
Xesús Gonzàlez, de CCOO, explicava “la Generalitat segueix sense voler moure fitxa, però jo estic convençut que ho acabarà fent”. Tot i el trencament de converses, els responsables sindicals confien que la pressió tindrà efectes a partir de la pressió que els treballadors realitzen per via parlamentària. En aquest sentit esperen que en la primera reunió del Parlament de Catalunya es pugui debatre una moció en la qual tots els grups parlamentaris a excepció de Junts pel Sí reclamen que la Generalitat pagui els seus deutes amb els empleats públics.
La proposta de declaració reclama en concret un calendari per “al restabliment de la resta de drets laborals i socials suspesos”, i un altre per al cobrament de les pagues eliminades en els exercicis de 2013 i 2014. Aquests calendaris, segons la proposta de resolució, haurien abordar-se en una convocatòria “urgent” de la Taula de la Funció Pública per iniciar les negociacions que permetin arribar a un acord entre Govern i treballadors públics.
Melina Rodríguez, portaveu de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) recordava “hem fet ja diverses concentracions, també hem fet tancades tant a diversos serveis centrals com a Lleida, Tarragona i Girona, i no hem aconseguit que el govern català dialogui seriosament”. En aquest sentit el sindicat no descarta “convocar mobilitzacions més enèrgiques després de Nadal”.
Els treballadors del sector públic català es mostren indignats davant del fet que en la majoria dels governs autonòmics els governs corresponents o bé han pagat ja la part de la extra de 2012 o bé han arribat a acords per liquidar a terminis.
Entre els delegats concentrats davant del Palau de la Generalitat ja es comentava informalment la idea de, si no canvia l’actitud del govern, convocar a partir de la segona setmana de gener una protesta, que podria arribar a paralitzar l’administració catalana.
2 comentaris
”
se’ls hi deuen”
Crec que és un ús incorrecte del pronom hi. Se’ls deuen seria l’opció més adequada
Teniu raó. Ho esmeno. Gràcies per la participació