El grup Hotusa intenta que els treballadors que ha de reincorporar ho facin en destins diferents dels que tenien

Els sindicalistes de CCOO entenen que l'empresa no vol complir la sentència que anul·lava per antidemocràtics els seus cessaments

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració de treballadors davant de l'Hotel Exe Laietana del grup Hotusa foto: TOMEU FERRER

Concentració de treballadors davant de l’Hotel Exe Laietana del grup Hotusa foto: TOMEU FERRER

Treballadors i treballadores de l’àmbit de l’hostaleria de CCOO s’han concentrat davant l’hotel Exe Laietana, del grup Hotusa, per reclamar que la direcció del grup compleixi amb les sentències que afecten sindicalistes acomiadats de manera il·legal.

Una cinquantena d’empleats del sector han fet arribar a l’opinió pública el seu malestar per la situació que consideren “de repressió sindical” que es viu en l’esmentat grup hostaler. El cas concret, objecte de la protesta, afecta dos delegats sindicals, que van ser acomiadats per exercir la seva funció de representació dels treballadors. Després d’un any i mig el jutjat del social ha dictaminat que els acomiadaments eren nuls, cosa que implica que els empleats han de retornar al seu lloc de treball i els han de pagar els salaris corresponents des del dia en què els van fer fora.

Però, els treballadors afectats han vist com la sentència no es complia. Els empleats són Sergio André i Juliol Rusiñol. Un cop coneguda la resolució judicial l’empresa els ha comunicat que estan de vacances. De fet, els correspondria fer dos períodes de vacances, perquè van ser acomiadats de manera incorrecta el maig de 2015. Però, el que més els ha cridat l’atenció és que mitjançat burofax el grup els ha indicat que el 28 de gener s’han d’incorporar, almenys Sergio André, a un establiment que és propietat d’una altra societat, però també vinculat a Hotusa, situat a Bellaterra.

La situació creada suposa, per fonts sindicals, l’incompliment de la sentència, que deixa clar que els empleats han de reincorporar-se al lloc de treball que tenien quan van ser sancionats de manera incorrecta.

De fet, verbalment l’empresa ha indicat que recorrerà la sentència. Això no obstant, mentre no es veu el nou judici la darrera resolució judicial és la que val. Com que des de CCOO s’entén que no es compleix la decisió del jutge, s’ha presentat recurs.

Però, els sindicalistes entenen que darrere de l’anunci de nova incorporació en una altra societat i en una altra destinació, el que hi ha és un intent de tornar a sancionar els treballadors. “A vegades ha passat que un mes després d’incorporar-se un treballador amb sentència ferma, era tornat a acomiadar” explicava André.

El grup Hotusa manté amb els sindicats majoritaris un fort enfrontament. CCOO i UGT l’acusen d’actituds antisindicals, cosa que per extensió entenen com a antidemocràtiques.

Sergio André va ser objecte d’una denúncia per part del propietari del grup Hotusa, un dels més forts del sector hostaler espanyol: Amancio López Seijas, d’una denúncia perquè aprofitant un acte de nomenament de català de l’any, el cambrer es va presentar i va criticar davant les personalitat que assistien a la celebració, la política laboral del grup. Finalment els tribunals van donar la raó al treballador, al qual demanava l’empresari una multa de 12.000 euros. Però abans d’aquest primer judici, Hotusa havia acomiadat Sergio en un procés que la justícia ha considerat nul perquè lesionava els drets democràtics d’aquest treballador.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*