Segur Ibérica presenta un ERO per acomiadar 900 treballadors a Catalunya, 4000 a tot l’Estat

La societat que havia presidit Pedro Morenés abans de ser ministre de Defensa sempre havia pagat puntualment els seus treballadors, però no ha ingressat la nòmina d0ctubre

Tomeu Ferrer
 
 
 
Imatge d'un treballador de Segur Ibérica foto: SEGUR IBÉRICA

Imatge d’un treballador de Segur Ibérica foto: SEGUR IBÉRICA

L’empresa Segur Ibérica, dedicada a la seguretat privada,ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que implica l’extinció de tots els llocs de treball, uns 900 a Catalunya i fins a 4.000 al conjunt espanyol, segons Diego Giráldez, responsable sector Seguretat FESMC-UGT de Catalunya.

La situació de Segur Ibérica feia temps que tenia els sindicats en estat d’alarma, però de cap manera es podien pensar que la direcció de la companyia adoptés una decisió tan dràstica, perquè implica el tancament, afirmen a UGT. “Feia temps que es parlava de la possible venda de Segur Ibérica a un altre grup, però res feia pensar el què ens hem trobat”, ha explicat Diego Giráldez.

Segur Ibérica forma part del grup Segur, fundat fa més de 30 anys. Es considera el tercer més gran del sector. En el seu web afirma que treballa per a més de 500 clients corporatius que van des de les administracions públiques fins a donar protecció als vaixells tonyinaires de treballen a l’Oceà Índic. El grup Segur té dues empreses més: Servicios auxiliares i Segur Fuegos.

Segur Ibérica sempre ha pagat puntualment als seus treballadors. Curiosament el mes que havien de cobrar a principis de novembre està pendent de liquidar, expliquen les fonts consultades.

Els responsables sindicals de la UGT de Catalunya entenen que una possible raó de la situació econòmica que justificaria la mala marxa de Segur Ibérica seria la seva dependència de contractes amb les administracions públiques. Això hauria fet que algunes concessions hagin estat pressupostades a preus inferiors als que han de pagar-se els salaris, d’acord amb els convenis del sector. Si a aquesta circumstància se sumen els tradicionals endarreriments en el pagament que apliquen les administracions als seus proveïdors, es pot trobar alguna de les claus de la situació.

No obstant això, si fem cas a la informació que publica la mateixa empresa, també té clients de solvència contrastada en l’àmbit privat: El Corte Inglés, Repsol, Telefónica, FNAC, Fertiberia, Antena 3, Nissan, Banco Santander, General Dinamics, Acciona, OHL, entre altres. En l’àmbit públic anuncia que dóna servei a la EMT de Madrid, Aena, RTVE, Gobierno de Canárias, Generalitat de Catalunya i Navantia entre altres.

Creixement continuat

Si es fa cas del que anuncia el grup Segur en el seu web, les tres empreses que en formen part no han fet més que créixer en personal i també en facturació, tot i que no especifiquen els resultats pel que fa a beneficis. El 2007 el grup tenia 5.591 treballadors i va facturar 215,55 milions, mentre que el 2015, últim any del qual informa, els empleats eren 7.800 i la facturació havia pujat fins a 237,95 milions.

Davant la presentació de l’ERO els sindicats, i UGT com a majoritari, confien en la negociació per minimitzar els efectes de la mesura en l’ocupació i exigiran quan s’obri la taula de negociació, un pla de viabilitat que n’asseguri una sortida.

El grup Segur Ibérica és propietat el grup MCH Capital. Es tracta d’un fons d’inversió que controla la majoria del capital de la societat. Segur Ibérica va ser presidida pel fins fa poc ministre de Defensa Pedro Morenés, abans que Rajoy el nomenés, segons el diari El Mundo.

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Segur Ibérica redueix a unes 400 persones la retallada que preveu aplicar a la plantilla

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*