El conveni de Nissan inclou increments salarials de l’1,3% aquest any i de l’1,1% el 2017

L'acord recupera a l'empresa llocs de feina que s'havien externalitzat i també fa fixos operaris amb contractes discontinus, i obté millores en ergonomia i ritmes de treball

Tomeu Ferrer
 
 
 
Els treballadors de Nissan s'han concentrat a les portes de la planta per mostrar la seva decisió foto: CCOONISSAN

Els treballadors de Nissan s’han fet diverses protestes durant el procés negociador foto: CCOONISSAN

Principi d’acord per al conveni de Nissan aplicable a les factories de la multinacional de Barcelona i Montcada i Reixac. Per tant, queda sense efecte la crida a la vaga de 24 hores que el comitè d’empresa havia convocat per al dimarts, 8 de novembre. El comitè d’empresa està format per USOC, CCOO, UGT i CGT.

El pacte té dos anys de durada, el 2016 i el 2017. Per al primer any inclou un increment salarial de l’1% consolidable més un 0,3% no consolidable en les taules salarials. Per al 2017 els augments són d’un 0,6% consolidable i del 0,5% no consolidable”, segons ha explicat Miguel Ángel Boiza, secretari general de la Secció Sindical Intercentres de CCOO de Nissan.

L’acord que fons laborals han qualificat de molt difícil i complicat, implica altres millores en les quals els treballadors havien posat èmfasi. Així, inclou la recuperació de llocs de treball que l’empresa havia subcontractat. Per tant, si l’empresa opera amb tres torns, s’incorporaran 70 operaris d’empreses a les que s’havien externalitzat feines. Si la producció és de  només dos torns la recuperació de llocs de treball serà de 40 persones.

Un altre element qualificat de positiu pels treballadors és que altres 70 treballadors que eren fixos discontinus passaran a ser fixos i la xifra podria augmentar en 25 en els casos de treballador a temps parcial.

Contra el que es podria pensar, no era l’aparat econòmic el què suscitava més malestar entre els treballadors. L’aspecte que provoca més sensibilitat és l’ergonomia. Els alts ritmes de treball i les condicions de penositat d’alguns llocs de feina havien causat més baixes de les habituals fins al moment. El text del conveni inclourà que en els llocs amb més càrrega de feina els treballadors puguin fer descansos de 24 minuts sinó hi ha rotació. També s’inclouen mesures per reduir els ritmes de saturació en els moments punta de producció. A més, el comitè d’empresa serà informat del mixt de producció de manera habitual per tal que es pugin fer canvis i evitar així lesions i malalties professionals.

L’acord posa pau social a ls factories en el moment que Barcelona ha d’acollir la producció d’un nou vehicle, tipus Pick Up, que Nissan fabricarà per a la seva marca i també per a Mercedes Benz. Així es reforçarà la producció a la planta que havia previst unes quantitats importants de fabricació del model Pulsar que no han arribat als límits previstos, segons fonts laborals consultades.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*