Manifestació massiva a Blanes contra els acomiadaments i a favor d’un futur industrial per a Nylstar

CCOO afirma que la crisi a l'empresa es deu a una 'administració dolosa' i anuncia accions judicials contra l'actual direcció

Tomeu Ferrer
 
 
 
La marxa en favor de l'ocupació a Nylstar és una de les més nombroses que es recorden a Blanes foto: UGT

La marxa en favor de l’ocupació a Nylstar és una de les més nombroses que es recorden a Blanes   foto: UGTgi

Centenars de manifestants han sortit al carrer a Blanes per oposar-se a la intenció de la direcció de Nylstar d’aplicar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que suposaria fer fora 155 operaris i mantenir 61 treballadors però sense pagar-los. A la fi, acceptar aquesta possibilitat posaria en perill l’existència mateixa de la centenària indústria tèxtil blanenca.

La marxa ha sortit de les portes de l’empresa i s’ha dirigit cap al centre de la localitat i ha acabat davant de l’Ajuntament. La participació ha estat molt nombrosa, segons algunes fonts superaria les 600 persones i segons CCOO sobrepassaria el miler de participants.

Els manifestants s’han mostrat especialment crítics amb el president del Grup Praedium, Alfonso Cirera, i no han deixat de cridar consignes com ‘Volem treballar i no caritat’ o bé ‘Nylstar unida mai serà vençuda’.
Un dels assistents ha estat, per part de CCOO, el secretari general de la Federació d’Indústria, Javier Pacheco. Segons ha declarat a Diari del Treball, “l’expedient que ha presentat la direcció no és negociable, perquè la causa que plantegen no és certa, el que ha passat és que en aquesta empresa s’ha dut una gestió dolosa. Per tant, combatrem jurídicament aquest intent de tancar la planta”.
Precisament CCOO considera que cal obrir línies de negociació perquè l’empresa “està ben situada tècnicament al sector”. En aquest sentit, Pacheco creu que “El departament d’Indústria hauria buscar una solució que podria passar per buscar un nou inversor”.

Membres del comitè d'empresa de Nylstar al Parlament on han parlat amb la consellera Bassa foto: SANDRA LÀZARO

Membres del comitè d’empresa de Nylstar al Parlament on han parlat amb la consellera Bassa      foto: SANDRA LÀZARO

La Generalitat busca un inversor

Precisament, al matí, La Generalitat manifestava que busca un inversor que injecti capital a  Nylstar per poder “revertir la situació” i tirar endavant l’empresa de Blanes  La consellera de Treball, Dolors Bassa, ha assegurat que el Govern està treballa “cooperativament” amb el comitè d’empresa per poder salvar “el màxim número de llocs de treball” i garantir que Nylstar continuï produint. “En aquests moments, des del Govern estem convençuts que la recuperació econòmica passa per la industrialització”, ha dit Bassa. La consellera també ha assegurat que el fet que el director del grup Praedium, propietari de Nylstar, hagi abandonat el càrrec, obre una possibilitat per a la continuïtat de la tèxtil.

Dolors Bassa ha recordat que l’expedient per acomiadar 155 treballadors s’ha presentat per causes econòmiques, perquè l’empresa acumula més de 25 milions d’euros en pèrdues entre 2011-2015.
Els sindicats asseguren que l’expedient per acomiadar 155 treballadors és un “tancament encobert” i reclamen al consistori que, sota cap concepte, requalifiqui els terrenys en un futur. Precisament la venda de les instal·lacions és un dels motius que els treballadors temen que hi hagi darrere de la maniobra de la direcció de la societat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*