Els 350 treballadors del grup ALN ni treballen, ni cobren, ni tenen atur

Alguns operaris duen des de desembre sense cobrar, mentre una de les empreses anuncia un ERO, i l'altra ha vist rebutjat el concurs de creditors que pretenia fer

Redacció
 
 
 
Imatge de l'estat de la seu d'ALN a Barcelona

Imatge de l’estat de la seu d’ALN a Barcelona

Els treballadors del grup ALN a Catalunya viuen en un llimb laboral: no treballen, no cobren i no poden acollir-se a l’atur. En el cas de ALN Telemark s’ha iniciat un concurs de creditors i s prepara un ERO que els pot dur des de la situació actual en què estan de permís remunerat, que no cobren, fins a l’acomiadament i poder acollir-se al subsidi d’atur. En el cas d’ALN Mediación la situació és encara més embolicada perquè el jutjat de Lleó que ha rebut la sol·licitud de concurs de creditors no l’ha acceptat i els empleats esperen la decisió empresarial que podria ser un altre ERO, segons han explicat fonts sindicals.

El 10 de març passat després que els aproximadament 350 treballadors que les dues empreses de telemàrqueting tenia a Barcelona rebessin la comunicació del fet que tenien permís remunerat, va començar una estranya situació. D’una banda, els empleats que estaven contractats per obra i servei van ser despatxats. I la resta, que no havia cobrat des d’inicis d’any van rebre la comunicació segons la qual podien marxar de permís. I van marxar a casa amb la temença que tampoc cobrarien a curt termini. Gairebé un mes i mig després, segueixen en la incertesa.

Pel que fa d’ALN Telemark la direcció de l’empresa, després d’acomiadar els treballadors amb contractes eventuals i d’obra i servei van presentar en un jutjat de Barcelona la petició de concurs de creditors mentre es donava festa a la resta de la plantilla. La resposta ràpida de l’autoritat judicial va fer que, en compliment de la normativa els treballadors rebessin 30 dies de salari. I d’aquesta empresa hi ha un ERO en portes que implicaria fer fora els 74 operaris de León i altres 10 que resten a Barcelona.

Pel que fa a ALN Mediación, com s’ha dit, la petició de concurs de creditors presentada a Lleó no ha tingut resposta positiva “ens diuen que igualment l’empresa presentarà un ERO” assegura un treballador. La mesura afectaria, segons ha publicat la premsa de Lleó a 146 treballador de Barcelona i 8 de la capital lleonesa. Mentre això passa la situació d’aquests treballadors no reben ni un cèntim des de l’1 de gener i no saben si cobraran finalment, però fins que no es resolgui el cas tampoc poden recórrer a l’atur.

Segons fonts no oficials, la crisi d’ALN, que era un projecte que volia un gegant del telemàrqueting a Espanya, s’aturaria a Barcelona i Lleó. La resta de les seus del grup, on treballen fins a 1.300 operaris no es veuria afectada per les retallades.

Entre els treballadors de Barcelona, que no havien vist mai que la feina fluixegés. Els clients del grup són empreses de gran potència econòmica que, consultades pels empleats van afirmar sempre estar al corrent del pagament dels serveis de comunicació i màrqueting proporcionats pel grup.

José Ángel Crego , l’empresari del grup, es va fer famós perquè, quan era candidat per Ciudadanos a l’alcaldia de Lleó, va manifestar que els treballadors haurien d’indemnitzar els empresaris que els tenien contractats, cas que volguessin plegar. Aquestes posicions tan extravagants van fer que el partit de Rivera no acceptés la seva candidatura. Això no obstant, es va conèixer amb un cert escàndol que Crego havia tingut donat d’alta a un dirigent local de Lleó de Ciudadanos en una empresa vinculada amb el seu grup a les Canàries.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Els treballadors de telemàrqueting es concentren a plaça Sant Jaume per desbloquejar el conveni

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*