Acomiaden una treballadora d’un geriàtric de Sant Feliu per haver estat de baixa mèdica justificada 9 dies en 11 mesos

La UGT de Catalunya denuncia que Ajuntament de la localitat no ha fet res per evitar aquest acomiadament injust en un equipament municipal

Redacció
 
 
 
Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols

Quan la llei permet una cosa, per forasenyada que sigui, algú acaba fent-la servir. Això ha passat a Sant Feliu de Guíxols. Una treballadora de la Residència Geriàtrica Sant Feliu Gent Gran, gestionada per la Fundació Guíxols Suris, vinculada amb l’ajuntament, ha estat acomiadada per haver estat de baixa mèdica justificada per malaltia comuna durant 9 dies entre el febrer de 2015 i el gener de 2016, segons la UGT de les comarques gironines. La organització sindical ha denunciat el cas davant del consistori de Sant Feliu a qui fa responsable de l’acomiadament.

La fundació gestora ha acomiadat la treballadora per causes objectives (amb una indemnització de 20 dies per any treballat) gràcies a la reforma laboral del PP, aplicant l’article 52.d de l’Estatut dels Treballadors:
“Faltes d’assistència a la feina, tot i que siguin justificades però intermitents, que assoleixin el 20% de les jornades hàbils en dos mesos consecutius sempre que el total de faltes d’assistència en els dotze mesos anteriors assoleixi el 5% de les jornades hàbils, o el 25% en quatre mesos discontinus dins d’un període de dotze mesos”.

Segons el sindicat, el comitè d’empresa i la UGT donen suport a la treballadora i en el seu moment van denunciar el fet a l’alcaldia i la regidoria pertinent, que van manifestar, segons el sindicat,  la seva desconeixença i la seva contrarietat. Tot i així, diu la UGT que l’ajuntament no ha fet res per evitar l’acomiadament injust de la treballadora d’un equipament municipal.

Des de juny de l’any 2015 a Sant Feliu de Guíxols l’alcaldia l’ostenta Carles Motas, de la candidatura Tots per Sant Feliu. Aquesta llista independent es defineix com a transversal i partidària del dret a decidir. El govern municipal, és una aliança amb altres dos partits que de manera genèrica s’han mostrat radicalment contraris a la reforma laboral del Partit Popular: el PSC i ERC.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*