Els treballadors del PuntAvui convoquen vaga durant la campanya electoral contra 80 acomiadaments

La direcció d’Hermes Comunicacions ha assegurat als representants dels operaris que ho fa a causa de la intervenció de la Generalitat

Redacció
 
 
 
Portada de l'edició digital del diari ElpuntAvui

Portada de l’edició digital del diari ElpuntAvui

La crisi dels diaris que publiquen en paper no s’atura. L’editora del Diari ElpuntAvui ha anunciat al comitè d’empresa que presentarà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), per extingir fins a 80 llocs de treball. Davant d’això els treballadors han presentat a Treball un preavís de vaga que afectaria la publicació entre el 5 i el 22 de desembre. L’aturada coincidiria, doncs, amb la campanya electoral.

L’empresa, Hermes Comunicacions, va plantejar inicialment una reducció de personal de 91 persones, xifra que ha reduït fins a 80 i que podria variar encara, perquè es mantenen converses entre els editors del rotatiu i els representants dels treballadors. A més, l’empresa ha plantejat en algun moment una rebaixa del 10% del salari del conjunt de la plantilla del diari.

L’origen de la mesura té a veure amb la intervenció de la Generalitat. L’any 2016 la publicitat institucional li va suposar 2,5 milions d’ingressos i més de 600.000 euros de subvencions directes del govern català. Els directius del diari han explicat als representants dels treballadors que, amb la intervenció de la Generalitat per part del Govern central preveuen que s’estronqui el suport econòmic al diari en català. Per aquest motiu, i de manera preventiva plantegen la retallada de personal.

El PuntAvui és el diari més antic editat actualment en català. És el resultat de la fusió del Punt Diari i de l’Avui. Això fa que una part molt forta de les seves vendes i de la seva publicitat estigui situada a les comarques de Girona, d’on és originari El Punt. En aquest sentit, la part de la plantilla que treballa a Girona va debatre en assemblea la convocatòria de vaga i van decidir que no s’hi sumarien.

Abans d’anunciar l’expedient d’extinció d’ocupació, l’empresa va sondejar els treballadors amb una proposta. Consistiria a fer que tots o part dels treballadors afectats per la retallada passessin a l’editora de l’esportiu, el suplement d’esports del diari, tot invertint-hi les indemnitzacions. La publicació esportiva és una societat laboral, de nom Maig 2011, formada per 35 treballadors que van ser acomiadats i van capitalitzar l’atur. Posteriorment es van afegir a aquesta empresa els treballadors del suplement econòmic l’Econòmic, que també es distribueix mensualment amb el diari en català. L’Esportiu i l’Econòmic es distribueixen com a suplements amb el PuntAvui, tot i que la publicació esportiva es ven també a part.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*