Les peticions de microcrèdits de l’Ajuntament de Badalona i ASCA gairebé dupliquen els fons inicials

Els préstecs han d’impulsar la creació d’ocupació i tenen com a característica tenir interès zero

Redacció
 
 
 

 

L'alcadessa, Dolors Sabater, a la seva esquerra Oriol Romances i El regidor de l'Àrea econòmica, Àlex Mañas, que és el segon de la dreta, junt amb membres d'ASCA foto Ajuntament de Badalona

L’alcadessa, Dolors Sabater, a la seva esquerra Oriol Romances i El regidor de l’Àrea econòmica, Àlex Mañas, que és el segon de la dreta, junt amb membres d’ASCA foto Ajuntament de Badalona

El programa de microcrèdits impulsat per l’ajuntament de Badalona i Acció Solidària Cotra l’Atur (ASCA) ha rebut en acabar el període fixat, un total de 26 peticions per finançar projectes destinats a reduir la desocupació o posar en marxa noves línies de producció a la capital del Barcelonès nord. La iniciativa està dotada amb un pressupost de 270.000 euros per repartir entre les sol·licituds presentades, que suposen una demanda total de 475.250 euros. Com que els crèdits demanats superen la partida destinada al programa, s’ha iniciat un procés de selecció entre les sol·licituds presentades.

Els projectes que no siguin escollits per rebre un finançament continuaran tenint l’assessorament de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) per a buscar una alternativa en altres microcrèdits o altres vies de finançament, segons una nota pública de l’ajuntament de Badalona.

Per a ser beneficiaris del programa #CrèditBadalona, els aspirants havien de presentar un pla amb el seu projecte empresarial i un estudi de viabilitat. Segons el consistori, La majoria dels plans presentats han tingut l’assessorament dels tècnics de la Unitat de Foment Empresarial.

Les pròximes passes són l’anàlisi dels plans d’empresa presentats i la realització d’una entrevista amb els candidats per ampliar i contrastar els detalls de la petició i conèixer i valorar les aptituds empresarials dels sol·licitants. En aquest punt, un dels factors més influents a l’hora de decidir l’aprovació del crèdit és el potencial de creació d’ocupació que té cada projecte.

La meitat de les sol·licituds han estat presentades per empreses que volen ampliar les seves activitats, mentre que l’altra meitat corresponen a projectes d’emprenedoria que aspiren a obrir-ne de noves. De les 26 demandes de finançament, 11 opten a un crèdit per un import de 25.000 euros.

El programa impulsat per l’Ajuntament de Badalona i ASCA, fundació privada sense ànim de lucre que s’encarrega dins del projecte de gestionar els fons aportats pel consistori badaloní, té com a principal objectiu la creació de noves empreses i ajudar a les ja existents a generar ocupació a la ciutat.

Una característica destacable dels crèdits que concedeix tant ASCA com l’Ajuntament de Barcelona és que tenen interès zero, per la qual cosa suposen un impuls important per aquells que volen iniciar el seu projecte empresarial o cooperatiu.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*