L’Acció Catòlica Obrera (ACO) se centrarà en la lluita contra la precarietat i la dualitat social

El moviment apostòlic obrer ha celebrat el seu XI Consell a la localitat de Begues. Baix Llobregat

Redacció
 
 
 
Plenari de la reunió de l'ACO a Begues

Plenari de la reunió de l’ACO a Begues

Lluitar per evitar la consolidació d’un treball dual «que privilegia unes elits i condemna la majoria de treballadors a la precarietat» és una de les línies principals d’actuació que abordarà el moviment apostòlic Acció Catòlica Obrera (ACO) durant els tres pròxims cursos. Així ho van decidir en assemblea les bases de l’ACO en el Consell «Jo faig que tot sigui nou» que s’ha celebrat a la Casa d’Espiritualitat Josep Manyanet, a Begues, del 19 al 21 de maig.

L’ACO suma les forces dels seus 818 militants al treball que també s’està fent des de les delegacions de Pastoral Obrera de les diferents diòcesis catalanes i altres moviments per reivindicar «que no volem qualsevol treball, sinó que volem per a nosaltres, per als nostres germans i per als nostres fills, un treball decent, que dignifiqui i ens realitzi», tal com s’expressa al pronunciament «Un manament nou per una terra nova», segons informa l’organització.

En el mateix comunicat l’ACO denuncia diferents realitats com les morts a la feina, el tracte als immigrants i refugiats, la violència en les famílies i la corrupció. L’ACO, que forma part de la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants, anuncia que exigirà «humanitat als nostres representants polítics i una resposta institucional basada en els valors de la solidaritat i el respecte als drets humans» dels immigrants i refugiats.

Una altra línia de treball que s’abordarà és la formació dels militants, aprofundint en aspectes com un millor coneixement de la Doctrina Social de l’Església on s’observa la claredat amb què l’Església defensa els drets dels desafavorits, o en Pastoral Obrera per tal de portar a l’agenda eclesial la necessitat de comunicar el missatge i els valors de l’Evangeli a les classes treballadores i populars.

Càrnies en lluita

Igualment, i a proposta d’un militant, s’ha acordat l’adhesió al manifest de Càrnies en Lluita i a la Xarxa d’Economia Solidària contra les falses cooperatives del sector carni en què es denuncia el frau que representen aquestes empreses pel sector i es mostra la solidaritat «amb els i les treballadores víctimes d’unes condicions laborals precàries».

Durant els dos dies en què s’ha celebrat l’onzena edició del Consell han passat un centenar de militants de l’ACO —provinents de les diòcesis catalanes i també d’Alacant i Còrdova—, consiliaris i també convidats, com el president de la GOAC a la diòcesi de Barcelona, Joan Mate o el consiliari del moviment portuguès LOC/MTC, Manuel Simões.

El Consell ha pogut seguir-se a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #ConsellACO.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*