La FESC creix en visites fins a les 21.000 en la seva cinquena edició

El recinte de l'antiga fàbrica Fabra i Cots va acollir l'esdeveniment més important de l'economia alternativa en tots els seus vessants

Redacció
 
 
 
El recinte de Fabra i Coats va tenir moments de saturació de públic

El recinte de Fabra i Coats va tenir moments de saturació de públic

La Fira de l’Economia Social de Catalunya (FESC), desenvolupada durant el cap de setmana passat, ha mantingut el seu creixement. Dissabte i diumenge fins a les dues del migdia l’esdeveniment més important de l’economia social va ser visitat per 21.000 persones, segons fonts de l’organització. Això suposa un creixement d’aproximadament del 10% respecte de l’any anterior.

El 2016 la novetat més destacada va ser l’espai TecnoFESC, on es van agrupar estands d’empreses i entitats d’aquest àmbit. En aquest apartat es va acollir un conjunt de tallers relacionats amb la sobirania tecnològica i informàtica. Entre ells una Install Party que ha facilitat als usuaris instal·lar-se programari lliure. També s’ha realitzat una Restart Party per ajudar a reparar aparells electrònics. En tercer lloc ha ubicat un punt de reciclatge i donació de material informàtic per recuperar ordinadors vells per a ús d’altres entitats i un taller d’automatització de processos per millorar la gestió de les organitzacions i la difusió de les seves activitats.

La FESC és el principal esdeveniment que agrupa l’economia social i alternativa en totes les seves figures: cooperatives, fundacions, entitats sense ànim de lucre, associacions i sindicats entre altres.

Els objectius que des del seu inici cobreix la FESC són cinc: El primer és donar a conèixer l’economia social en la vida de cada dia de les persones. El segon divulgar les alternatives que aquest tipus d’economia planteja contra la crisi capitalista. El tercer és donar visibilitat al teixit comercial i empresarial de l’economia social i solidària. El quart implica incrementar la consciència de sector econòmic entre els protagonistes de les iniciatives d’economia solidària. Finalment es planteja un aspecte clàssic en les relacions entre entitats d’economia alternativa, és a dir, el foment de la intercooperació.

Un esdeveniment com el FESC no es podria fer sense l’equip humà que en té cura. Són gairebé 110 voluntaris, als quals s’han d’afegir les persones que atenen les parades de les més de 200 empreses registrades, que serien unes 700 més. Tot per atendre una quantitat de visitants que han superat els 21.000 assistents.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*