CCOO recorda que 166.000 persones a Catalunya no treballen ni reben cap protecció econòmica

El sindicat posa l'accent en què, malgrat la reducció de l'atur, es crea poca ocupació i majoritàriament precària

Redacció
 
 
 
La protecció econòmica dels aturats segueix baixant

La protecció econòmica dels aturats segueix baixant

Comissions Obreres han fet, com cada mes, la seva valoració dels resultats dels registres de l’atur. Per un costat es reconeix el descens de les persones inscrites a les oficines d’ocupació, que aquest últim any han estat 62.023 menys que a final del 2015. En total ara hi ha a Catalunya 453.645 persones que busquen feina. Però, el sindicat destaca també que al Principat gairebé 166.000 persones sense feina no tenen cap protecció econòmica.

La reducció de l’atur, analitzada per sectors, mostra que en gairebé tots es redueix, i especialment important és la davallada a la construcció. Per províncies, la reducció ha estat general, especialment a la demarcació de Barcelona.

També s’evidencia que en l’actualitat la desocupació afecta més les dones que els homes. Això fa que siguin més de la meitat de la població aturada.

Pel que fa a la contractació el sindicat afirma que es dóna un tímid creixement i, al mateix temps es constata que més contractació no vol dir més ocupació, i menys si es pensa en ocupació estable, ja que la nova contractació és bàsicament temporal.

Si es mira l’apartat de prestacions, el resultat és que el novembre del 2016 hi havia a Catalunya 267.319 persones que rebien alguna prestació. D’aquestes ajudes, les que tenen més pes són les no contributives “cosa que indica el clar deteriorament del mercat de treball i l’empobriment de les famílies”.

Com a alternativa a aquesta situació, CCOO, considera insuficient l’anunciat increment del salari mínim interprofessional.

De manera coherent amb les seves preses de posició anteriors, el sindicat reclama la derogació completa de la reforma laboral, normativa que veu en l’arrel de l’alta incidència de l’atur en l’economia catalana i espanyola.

Com a contrapartida, CCOO reclama un nou model productiu amb treball estable, de qualitat i amb garanties, que aportin a les empreses un valor afegit que les faci més competitives.

El sindicat reclama així mateix millors polítiques d’igualtat (atès que les dones són les principals víctimes de la falta d’ocupació), tot plegat lligat a polítiques d’ocupació.

Finalment, es reclama una política que doni resposta aquells que no tenen ni feina ni protecció social, és a dir, l’aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), actualment pendent d’aprovació al Parlament de Catalunya.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*