Els sindicats presents al Metro de Barcelona ratifiquen la convocatòria de vaga per al 2 d’abril

Critiquen que l'empresa es reserva 20 milions d'euros de la massa salarial per a pactes individuals amb els directius

Redacció
 
 
 
Imatge de l'assemblea de treballadors del Metro - Foto: CGT

Imatge de l’assemblea de treballadors del Metro – Foto: CGT

Les converses mantingudes entre els sindicats de Metro i la direcció de TMB no han donat cap resultat. Per tant, la convocatòria de vaga per el dissabte 2 d’abril. Després de les tensions viscudes amb les aturades que van coincidir amb el Mobile World Congress les negociacions van tornar. Però, a la fi, segons els sindicats, no s’han mogut les posicions i la vaga ha estat convocada de nou.

Els principals esculls amb què s’enfronten les dues parts són el de la contractació i el salarial. Segons les fonts consultades, en el primer s’haurien acostat els plantejaments, mentre que en el segon es mantenen les diferències.

La vaga del 2 d’abril consistirà en aturades parcials de dues hores i mitja per torn de matí, tarda i nit. L’horari per al personal d’operació, i per tant, l’afectació per al públic, serà de 10,30 a 13 i de 18,30 a 23.

20 milions per a directius

En relació amb el procés negociador, CGT, el sindicat que ha assumit la tasca de portaveu del comitè de vaga, ha manifestat que en l’apartat dels sous, l’empresa ha manifestat que ha retirat 20 milions d’euros de la massa salarial. Els diners, segons el sindicat, seran assignats al personal directiu a partir de pactes individuals. Al mateix temps s’afirma que la companyia no accepta negociar un augment per al conjunt de la plantilla, partint de la massa salarial conjunta.

Pel que fa a la resta de reivindicacions que fan el conjunt de la plantilla, CGT afirma que no se n’ha acceptat cap, «ni les que no tenen cap cost econòmic».

D’altra banda, CGT ha sortit al pas de les informacions publicades al dit portal de transparència de TMB. En aquest sentit afirma: «volem mostrar la nostra indignació perquè no s’incorpora cap dada de les sol·licitades des de fa anys pels sindicats de Metro, i que ens han de facilitar segons sentència ferma». Segons el sindicat segueixen apareixent només mitges salarials dels grups de directius (que ja eren públiques) però no el salari (de diners públics) que percep cada directiu. També se segueixen ocultant els importants beneficis socials que reben els directius i el seu cost econòmic: mútues privades de salut, plans de pensions privats, dietes, diners per a la formació dels seus fills, etcètera.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Vaga de Metro, l'empresa proposa serveis mínims del 80% i 100% i els treballadors que no n'hi hagi

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*