USOC critica la passivitat de la Generalitat davant del tancament de Ryanair a Girona

El sindicat considera que s'ha desprotegit els drets dels treballadors que han fet vaga contra la decisió de la companyia aèria de tancar la base gironina

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors d'USOC contra el tancament de la base de Ryanair a Girona foto: USOC

Concentració de treballadors d’USOC contra el tancament de la base de Ryanair a Girona foto: USOC

Dura crítica del sindicat USOC a la Generalitat. L’organització obrera considera que el Govern de Catalunya actua amb passivitat davant del tancament de la base de Ryanair a Girona.

El toc d’atenció del sindicat es produeix després d’una reunió mantinguda amb els serveis territorials de Girona del departament de Territori i Sostenibilitat. En la reunió USOC ha cridat l’atenció sobre els efectes que tindria el tancament de l’Aeroport de Girona sobre sectors com el turisme, a més dels perjudicis directes entre els empleats directes i indirectes.

L’organització també s’ha queixat davant la falta de protecció que en la seva opinió, ha exercit l’autoritat laboral cap als treballadors que exercien el seu dret de vaga per oposar-se a les mesures anunciades per la multinacional aèria. Segons USOC s’han produït amenaces als treballadors, la substitució d’operaris que feien vaga i l’aplicació de serveis mínims abusius entre altres irregularitats. Totes aquestes actituds estan expressament prohibides però fins al moment la Inspecció de Treball no ha aixecat actes d’infracció “en una actitud sorprenentment permissiva cap a Ryanair”, afirma el sindicat.

Per tant, el sindicat insta la Generalitat al fet que, en aplicació de les competències que té en matèria laboral i en la gestió aeroportuària actuï en defensa dels interessos dels ciutadans de Catalunya i els seus treballadors. En aquest sentit insta el govern a evitar el tancament de la base de Ryanair a Girona, fet que causaria conseqüències negatives per al territori i per als treballadors.

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*