UGT i CCOO demanen a l’Ajuntament de Barcelona que els comerços no obrin els diumenges d’estiu

Un manifest defensa que la mesura no beneficia ni als treballadors ni a les empreses perquè les vendes no compensen l'esforç suplementari

Redacció
 
 
 
Concentració a favor de la conciliació familiar al comerç

Concentració a favor de la conciliació familiar al comerç

Els sindicats UGT i CCOO han lliurat aquest dilluns un manifest a l’ajuntament barceloní en el qual demanden que els comerços no obrin els diumenges de l’estiu.

El document vol que es retiri un decret municipal de l’any passat que permet que les botigues obrin els diumenges entre l’1 de juliol i el 15 de setembre, segons un comunicat dels dos sindicats.

Els sindicats consideren que el decret «és una forma de liberalitzar el comerç i contribueix a la desregulació d’horaris.

La idea que defensen les organitzacions obreres és que a través d’aquest decret es perjudica els interessos dels treballadors, perquè empitjoren les seves condicions laborals (horari, sou, conciliació de vida personal i laboral); ni a l’ocupació, perquè les mateixes plantilles cobreixen l’ampliació dels horaris; ni per a les empreses, perquè les vendes no compensen els increments de costos que suposa obrir més hores o dies.

El manifest també pretén “recuperar el model de diàleg i consens” amb els agents socials que hi ha a Catalunya sobre els horaris comercials.

A conseqüència d’aquesta falta de participació dels agents socials en la gestió, afegeixen els sindicats, els empleats del sector es van observar obligats a treballar “un total de 32.000 hores més addicionals”, ja que les empreses no han contractat a més personal, sinó que s’han limitat a canviar les seves jornades laborals.

Per aquest motiu, els sindicats demanen al ple de l’Ajuntament de Barcelona la retirada del decret d’alcaldia i que s’anul·li la declaració de zona turística de Barcelona en què es basa la llicència d’obertura dels comerços en els mesos d’estiu.

L’Ajuntament de Barcelona va suspendre la concessió d’autoritzacions per a hostatges turístics i va obrir un procediment de participació per elaborar un nou pla regulador per a aquest sector, que espera tenir a punt durant el primer trimestre de 2016.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. CGT convoca vaga tots els diumges de juliol i agost al magatzem FNAC del Triangle

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*