UGT exigeix que es faci seguiment de la salut a tots els treballadors de Metro exposats a productes amb amiant

Reclamen que es retiri amb urgència tot el material amb fibres verinoses tant en els trens com en les infraestructures i que l'empresa netegi la roba dels treballadors, ara es renta als domicilis particulars

Redacció
 
 
 
El Metro de Barcelona és clau en la mobilitat de la zona metropolitana foto: UGT

El Metro de Barcelona és clau en la mobilitat a la zona metropolitana foto: UGT

Els operaris de Metro de Barcelona, alarmats davant l’aparició de fins a 12 casos de treballadors afectats per residus d’amiant. El sindicat UGT ha fet pública la seva posició en la qual critica la gestió que fa l’empresa de la crisi sorgida del descobriment de cotxes i instal·lacions amb productes que poden produir asbestosi.

Mentre l’empresa parla de 600 persones treballadores a les quals han fet revisions mèdiques d’un col·lectiu total de 800 que potencialment han estat en contacte amb els productes nocius per a la salut, el sindicat reclama, des de 2018, que tots els treballadors de manteniment “formin part del col·lectiu de persones potencialment exposades, ja que aquests treballadors i treballadores han pogut estar presents en tasques realitzades amb materials amb fibres d’amiant i respirar-les“.

Reivindicacions

Per tant, UGT, que és el sindicat majoritari a Metro, ha elaborat una sèrie de reivindicacions a la direcció de l’empresa pública.

  • Incloure tota la plantilla de forma immediata en el llistat de persones treballadores exposades a l’amiant per tal que se’ls realitzi el protocol de vigilància de la salut anual.
  • Que es porti a terme amb celeritat la retirada de materials amb fibres d’amiant tant en els trens com en les infraestructures i  prohibir qualsevol contacte amb elements que tinguin relació amb l’amiant.
  • Transparència per part de TMB envers la situació real tant pel que fa a la recerca i  trobada de materials amb amiant, siguin d’unitats mòbils o infraestructures, com per a la possible afectació de la salut de les persones treballadores.
  • Realitzar mesuraments mediambientals personals d’amiant per a totes les categories professionals.
  • Modificar i actualitzar de manera immediata l’avaluació de riscos i planificació preventiva, així com elaborar els procediments de treball per protegir els treballadors i les treballadores de l’exposició a l’amiant  tenint en consideració no només les condicions habituals de treball, sinó també les possibles incidències, accidents, emergències, etc.
  • Que la roba de treball de tot el personal de manteniment es renti en el centre de treball i no a casa, com succeeix actualment.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*