Per a la UGT la contínua pèrdua de capacitat adquisitiva dels salaris eixampla la desigualtat

Per al sindicat els sous dels treballadors haurien de créixer entre un 1,8% i un 3% per evitar l’empobriment dels assalariats

Redacció
 
 
 

La dada de la pujada de l’IPC del juny a Catalunya, un 1,7% interanual i a Espanya un 1,5%, ha fet que la UGT de Catalunya en faci la seva valoració crítica.

El sindicat constata que els últims anys els salaris han perdut poder adquisitiu. «En canvi, els beneficis empresarials no s’han vist perjudicats, tot el contrari, aquestes rendes han recuperat els nivells del 2007 mentre que les rendes salarials han perdut, és a dir que són les persones assalariades».

UGT repassa les dades que mostren la postració de les persones treballadores, tot i la dita recuperació econòmica. Així, afirma que un 12% dels treballadors està en situació de pobresa. També destaca entre els aspectes negatius la precarietat de la creació d’ocupació.

Reduir les desigualtats

«Els salaris han d’augmentar suficient per col·laborar a la reducció de les desigualtats i de la pobresa, reforçant el creixement econòmic. Per tant, han de créixer per sobre de la inflació i guanyar participació sobre el repartiment de la renda», en aquest sentit la UGT de Catalunya afirma que els salaris haurien de créixer en una franja que va de l’1,8% al 3%.

Un altre aspecte que destaca el sindicat és que en el context de pujada de preus, «el Salari Mínim Interprofessional ha de créixer i situar-se al voltant dels estàndards que dicta la Carta Social Europea, que situa el salari mínim en un 60% de la mitjana salarial».

Per tant, UGT reivindica que es deroguin les reformes laborals, mesures que són les responsables de la precarització de l’ocupació.

En segon lloc reclama que s’elabori una norma que garanteixi que les pensions no perdin valor adquisitiu quan pugen els preus.

El tercer punt exigeix que se situï el salari mínim entorn dels mil euros mensuals. «Perquè la creació d’ocupació sigui possible és necessari fomentar la demanda, i per això és imprescindible establir polítiques salarials que garanteixin la capacitat adquisitiva».

Després reclama la reactivació econòmica que possibiliti crear més i millor ocupació. La creació d’una banca pública com a motor de la reactivació. I per obtenir els recursos econòmics per tirar endavant les polítiques esmentades UGT considera imprescindible una reforma fiscal progressiva i una lluita decidida contra l’evasió i el frau fiscal.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*