Els treballadors de l’empresa que gestiona el servei de bicing de Barcelona han fet un cop de força i s’han tancat a l’Ajuntament de Barcelona. Ho han fet sorpresivament sobre les 10 del matí de dimecres, 26 de juliol. Després de fer esclatar un petit petard per despistar al guàrdia de la porta, una desena de treballadors han entrat a l’edifici històric i s’han assegut demanant parlar amb un interlocutor municipal.
Cap a les 13 hores els treballadors han marxat després d’arribar a un acord amb responsables municipals. El pacte consisteix en el fet que l’Ajuntament estarà present dijous a primera hora en un acte de mediació que ha convocat el Departament de Treball. A la reunió hi haurà per una banda l’empresa Clear Channel, l’Ajuntament de Barcelona, El comitè de vaga i el sindicat CGT, segons fonts d’aquesta organització.
El conflicte del bicing de Barcelona complia aquest dimecres el seu onzè dia de vaga. Totes les jornades d’aturada s’han fet sense incidents i amb un alt seguiment per part dels aproximadament 150 treballadors cridats a la vaga. Això ha fet que en una part dels barris de la ciutat les bicicletes per al transport públic eren introbables mentre que als barris del centre no es podien dipositar les bicicletes perquè tots els aparcaments estaven saturats.
Poc temps després d’iniciar-se la tancada pacífica, els manifestants han demanat dialogar amb un representant municipal. Segons fonts de CGT, el sindicat que dona suport als treballadors, aquesta persona seria Jordi Martí, gerent del consistori, antic alt dirigent socialista i la persona que l’alcaldessa, Ada Colau va designar per desbloquejar el conflicte del Metro de Barcelona.
. I un component molt important el preu final són els salaris. A més, els acords de servei, en aquest cas entre la concessionària Clear Channel i l’ajuntament , es fan per períodes de 10 anys i els salaris amb els quals es podia viure fa una dècada no permeten fer-ho actualment.
El conflicte està en aquests moments en el seu moment àlgid. Durant els primers dies de la vaga els treballadors han intentat negociar amb l’empresa que assumeix i servei com amb l’Ajuntament i l’una per l’altra no han aconseguit desbloquejar la situació. Si a això se suma la perspectiva de l’inici de les vacances amb el corresponent descens de l’ús de la bicicleta es pot entendre que l’assemblea de treballadors hagi decidit posar tota lacarn a la graella, tancar-se per intentar un pacte que superi positivament l’atzucac.