Les treballadores de la residència Surís, de Sant Feliu, aconsegueixen millorar un 20% les seves retribucions

Un acord extrajudicial permet solucionar un cas de desigualtat que els treballadors reclamaven des de fa 10 anys

Redacció
 
 
 
Una portaveu dels treballadors fa declaracions després de conèixer l'acord  foto: UGT Girona

Una portaveu dels treballadors fa declaracions després de conèixer l’acord foto: UGT Girona

Els treballadors i treballadores de la residència de gent gran Surís, inclosa en la Fundació Guixols Surí, de Sant Feliu de Guíxols han aconseguit una gran victòria després de 10 anys de reclamacions. Els 52 empleats i empleades veuran incrementats els seus salaris en aproximadament un 20% després d’haver aconseguit un acord extrajudicial amb l’entitat que depèn del consistori.

L’entitat té dues residències. Una que es regeix pel conveni de centres hospitalaris amb persones residents i una altra que per un acord firmat fa molts anys es regia per un altre conveni, en aquest cas vinculat amb les residències privades. Les persones que treballaven en aquest segon centre tenien unes condicions pitjors que les del primer, i això és el que ha reconegut l’acord, segons expliquen fonts de la UGT de les Comarques de Girona.

“L’acord és aplicable des de l’1 de gener de 2017 i significa una millora important per als treballadors i les treballadores afectats”, explica Ainhoa Elechiguerra, secretària d’organització de la Federació de Serveis Públics de les comarques de Girona.

La clau del cas és que per al comitè d’empresa les dues residències feien la mateixa tasca, per la qual cosa les condicions havien de ser semblants. Hi podia haver un cas, que es considerés que la residència Surís com una entitat estrictament privada. Però això queda desmentit per dos elements. Un que l’Ajuntament és el titular de les dues empreses i el segon que les treballadores de la residència Surís es van veure afectades per les retallades de salaris aplicades als ajuntaments i a les empreses de capital municipal. “Per tant, per les coses dolentes quedava clar que els treballadors formaven part de l’empresa municipal i per equiparar salaris i condicions de treball no” explica Ainhoa.

Després de maldar per aconseguir acords amb el consistori de Sant Feliu, l’estiu passat els serveis jurídics de la UGT de Catalunya van redactar una demanda molt completa. La solidesa de l’argumentació ha estat clau, explica Xavier Casas, responsable de la UGT Gironina, per fer entendre l’ajuntament de la necessitat d’arribar a un acord.

Finalment el pacte suposa que les treballadores i treballadors passaran de fer 1.792 hores a l’any a 1734. El salari base variarà de 959 euros a 1.177, el plus per treballar els diumenges de 18 a 21 euros i aconsegueixen també un plus per treballar els dissabtes. A més obtenen el plus d’antiguitat que passa de 18 a 22 euros per trienni. Tot plegat calculat pel sindicat en una millora del 20%.

Les residències tenien gestió privada, tot i que l’ajuntament és el titular. El pacte s’havia intentat amb consistoris de color divers. Finalment ha estat un consistori amb l’alcaldia del grup Tots per Sant Feliu, amb el suport d’ERC i el PSC.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*