Sungate Design, de Badalona, acomiada dos treballadors que s’havien presentat a les eleccions sindicals

Just després de presentat la documentació per iniciar el procés d'eleccions al centre de treball la direcció ha comunicat que despatxava els dos candidats de CCOO

Redacció
 
 
 

L’empresa Sungate Design, ubicada a Badalona, ha acomiadat dos treballadors que s’havien presentat a les eleccions sindicals per Comissions Obreres.

La federació d’Indústria del sindicat ha comunicat que la societat, que es dedica a la fusteria metàl·lica al barri badaloní del Manresà, just després de rebre la comunicació oficial de l’obertura del procés d’eleccions sindicals, destinat a escollir un representant per a defensar els drets del conjunt dels treballadors i treballadores de la companyia, va procedir a l’acomiadament dels dos candidats presentats per CCOO.

Tot i que hi ha moltes sentències que declaren nuls els acomiadaments que es relacionen amb motius de discriminació ideològica, aquests casos encara es donen. No obstant això, els afectats han de passar un període que els hi suposa uns importants costos personals i econòmics, segons han explicat sindicalistes consultats.

CCOO d’Indústria es manifesta “totalment en contra d’aquestes pràctiques antidemocràtiques pròpies d’altres temps, que vulneren el dret fonamental a la llibertat sindical, i adverteix que no es pot permetre que les empreses incompleixin impunement els drets de representació i de llibertat sindical. Des de temps enrere s’estan vivint situacions similars en altres empreses que atempten contra els drets sindicals”.

La Federació d’Indústria del sindicat, ha anunciat que “mobilitzarà el seu actiu sindical i impulsarà les accions legals i sindicals oportunes per exigir la readmissió immediata dels dos companys acomiadats, David i Jordi, per garantir la defensa dels seus llocs de treball i el dret fonamental a la llibertat sindical”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*