Els salaris mitjans a Espanya només superen els de Portugal i dels països de l’Est

Un estudi de la UGT sobre la bretxa salarial constata que les dones cobren menys que els homes a tots els estats de la Unió Europea

Redacció
 
 
 
Una dona treballant en la neteja

Una dona treballant en la neteja

Els salaris a Espanya estan “molt per sota” dels salaris mitjans de la Unió europea i “molt allunyats” de la resta dels salaris del Nord, centre i Sud d’Europa, segons un informe sobre la bretxa salarial en la Unió Europea realitzat per UGT.

En un comunicat, el sindicat assegura que en el seu estudi es reflecteix que els salaris a Espanya únicament estan per davant de Portugal i dels països de l’Est d’Europa.

Pel que es refereix a les desigualtats salarials de gènere, UGT ha ressaltat que les dones europees reben salaris més baixos que els homes en tots els països de la Unió Europea i que aquestes desigualtats estan presents en la major part dels sectors.

 

El sindicat que lidera Josep Maria Àlvarez ha destacat que Espanya es troba en el setè lloc amb major bretxa salarial entre homes i dones de tota la Unió Europea. Per això, ha reiterat la importància d’aprovar i fer efectiva una llei de desigualtat salarial.

Per sectors, al capdavant es troba el comerç a l’engròs i al detall i la reparació de vehicles de motor i de motocicletes, encara que en el conjunt de la Unió Europea la bretxa salarial més gran s entre sexes es dóna en les activitats financeres i d’assegurances.

No obstant això, l’informe també destaca que la indústria manufacturera, que té una bretxa salarial del 19,4% a Espanya, és dels sectors que agrupa un major nombre de persones en tota la Unió Europea.

Salaris de dones, més alts

A Espanya, en les indústries extractives i en la construcció, encara que la presència de la dona en general és escassa, els salaris de les dones són un 10,5% superiors al dels homes en el primer cas i un 2,16% en el segon.

No obstant això, en el comerç a l’engròs, per menor i la reparació de vehicles i motocicletes, la bretxa salarial entre homes i dones torna a inclinar-se en contra del gènere femení a Espanya, ja que la diferència de salaris entre sexes és del 22,63%. Si es compara amb Europa, una dona de Suècia cobra fins a nou vegades més que una de Bulgària i més del doble que una espanyola.

En el sector de l’hostaleria, segons l’estudi, la diferència de salaris entre homes i dones a Espanya és del 13,08% i està molt propera a l’europea, que se situa en el 13,72%.

D’altra banda, els sectors de la informació i la comunicació són els que registren els salaris més alts de la Unió Europea tant per a homes com per a dones. La diferència salarial aquí és del 14,51% a Espanya.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*