Protesta a Esparreguera contra l’externalització de la gestió de la residència Can Comelles

El comitè d'empresa afirma que la maniobra suposaria subrogar el 20% de l'actual plantilla del consistori

Redacció
 
 
 

L’ajuntament d’Esparreguera pretén externalitzar la gestió de la residència Can Comelles, cosa que suposaria, al mateix temps, subrogar els seus 46 treballadors i treballadores. Si això tira endavant la plantilla municipal es reduiria en un 20%, segons expliquen fonts de la UGT de Catalunya.

El comitè unitari de treballadors de l’Ajuntament d’Esparreguera, format per CCOO, UGT de Catalunya i el SPPM-Cat han convocat per dimecres, 15 de març, una concentració a la plaça de l’Ajuntament a les 18 hores, mitja hora abans de la celebració del Ple Municipal.

Els treballadors municipals protesten per la intenció expressada per l’ajuntament d’exterioritzar la gestió de l’equipament a través d’una encomana, consistent a mantenir la titularitat de l’equipament tot i exterioritzar la gestió a una empresa externa. La societat que rebria l’encàrrec seria Sumar Empresa d’Acció Social, SL.

L’externalització, segons els treballadors, implicarà la subrogació dels 46 treballadors que actualment s’encarreguen del servei en la residència. La xifra equival al 20% de la plantilla municipal.

Segons la UGT la concentració s’ha convocat davant la negativa per part municipal de donar la paraula als treballadors en el ple municipal. Per tant, exposaran les seves posicions des de l’exterior, de viva veu i amb un megàfon.

Per al comitè l’externalització del servei respon a un interès polític que amaga la incapacitat de l’equip de govern, amb alcalde del PSC, per a gestionar un servei que, ara com ara, s’està oferint de manera eficient amb recursos propis. Tant l’assemblea de treballadors com el comitè ja han demanat l’Ajuntament en les darreres setmanes que abandoni el seu propòsit sense perjudici de què es puguin valorar amb la representació dels treballadors altres possibles fórmules per optimitzar el servei, sense que cap d’elles suposi la pèrdua de la condició de treballador de l’Ajuntament d’Espareguera per part de cap de les empleades i empleats.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*