L’Institut de Parcs i Jardins de Barcelona, vinculat amb l’ajuntament de la Ciutat ha sortit al pas de la denúncia de CCOO a aquesta empresa en la qual qualificava d’irregulars dues contractacions de tècnics realitzades els últims mesos.
Segons fonts municipals, els dos contractes objecte de controvèrsia eren contractes de relleu, és a dir, estaven destinats a permetre la substitució a persones que estan en procés de jubilar-se. Per tant, el lloc de treball està ocupat per dues persones, el que va camí del retir i el que l’ha de substituir. Això implica que siguin contractes de durada determinada. En el cas que denunciava CCOO tenien com a data límit quatre anys.
El mecanisme per triar els empleats a substituir, segons la font consultada, en tractar-se de tècnics: un enginyer tècnic agrícola i un periodista, es trien prèvia demanda de candidats als respectius col·legis professionals.
En cas que la persona a ser substituïda hagués estat, per exemple, un peó, el mecanisme seria diferent. En aquest cas es buscaria una persona que hagués aprovat les oposicions a aquest treball però que per motius de no haver-se creat la plaça no hagués estat cridat.
Per l’ajuntament el mecanisme per a fer les dues contractacions que CCOO considera irregulars, ha estat reclamar als col·legis professionals d’enginyers tècnics agrícoles i de periodistes, que presentessin candidats a ocupar les places. Aquests col·legis haurien d’haver fet la difusió corresponent i presentar els noms dels escollits a Parcs i Jardins que, «a partir dels currículums farien la tria definitiva en funció de les necessitats de feina». Un cop fetes les contractacions l’institut municipal hauria informat del cas al comitè d’empresa, segons les fonts municipals consultades.
Recordar que el sindicat havia denunciat que les contractacions s’havien fet sense complir amb els principis de «transparència, publicitat, igualtat, mèrit i capacitat, que es requereixen en les administracions públiques»