Nova vaga dels treballadors d’Endesa per un conveni que no empitjori les condicions de treball

Contra el que és habitual en la negociació col·lectiva, en aquest conveni qui el va denunciar va ser l'empresa. Això vol dir que va plantejar una sèrie d'aspectes amb voluntat de reduir les condicions de treball i salarials de què gaudeixen els treballadors.

Redacció
 
 
 
Treballadors d'Endesa davant la seu a Barcelona

Treballadors d’Endesa davant la seu a Barcelona

Els treballadors d’Endesa faran dimarts una nova jornada d’aturades parcials. La protesta dels empleats de la principal elèctrica del país estan enfrontats amb la direcció de la companyia perquè no accepten negociar a partir de les darreres propostes de la companyia, que qualifiquen d’un enduriment de la posició empresarial .

En el cas dels centres de treball de Catalunya, després de les que es van fer els passats dies 9 i 15, es faran els pròxims dies 22 i 29 de gener, amb aturades de les 11.30 a les 12 hores. Durant aquestes aturades, les plantilles es concentraran a les portes dels diferents centres de treball.

Els treballadors no accepten negociar el que l’empresa qualifica de tarifa d’empleats. Per contra, voldrien centrar el debat del conveni en matèries essencials com són un increment salarial en línia amb el que marca l’Acuerdo para el Empleo y la Negociación Colectiva (AENC), el rescat salarial dels nous ingressos, la reducció de la jornada laboral o la redefinició de l’organització de treball, per evitar situacions d’estrès i dotar dels recursos necessaris per oferir un bon servei.

Contra el que és habitual en la negociació col·lectiva, en aquest conveni qui el va denunciar va ser l’empresa. Això vol dir que va plantejar una sèrie d’aspectes amb voluntat de reduir les condicions de treball i salarials de què gaudeixen els treballadors.

Per contra, la plantilla d’Endesa es queixa que fa anys que tenen els salaris congelats a causa de la no renovació del conveni i de la política de l’empresa que consisteix a repartir els beneficis obtinguts com a dividend, sense plantejar noves inversions que assegurarien el futur de la companyia. Recordar que Endesa va ser comprada per la italiana Enel, que és una empresa paraestatal en el país veí.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*