MonPa manté el tancament sense pagar els 3 mesos que deu als treballadors ni facilitar-los l’atur

Una concentració de treballadors indignats crida davant del despatx d'advocats de l'empresa: "no hay pan para tanto chorizo"

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració dels treballadors de MonPa a Barcelona foto: Tomeu Ferrer

Concentració dels treballadors de MonPa a Barcelona foto: Tomeu Ferrer

Les treballadores i els treballadors de l’empresa Mon-Pa han iniciat les protestes després de tres mesos sense cobrar i amb un sentiment d’haver estat enganyades. Gairebé un centenar d’empleades de l’empresa de pa s’han concentrat al carrer de Mallorca de Barcelona reclamant una solució que no suposi perdre la feina. La protesta es feia en la primera reunió amb els assessors jurídics de l’empresa. A la sortida, els membres del comitè d’empresa han afirmat que en la reunió la companyia no ha fet cap proposta per solucionar el problema de la plantilla que duu ja gairebé tres mesos sense cobrar.

“No hay pan para tanto chorizo”, cridaven les treballadores, mentre esgrimien una baguette a manera de símbol. Altres crits tenien a veure amb el malestar causat per la forma de tancament: “¿Si sabíais que cerrábais, porqué exigíais?”. I especialment es referien als tres mesos que han treballat sense cobrar. Molts dels manifestants anaven vestits de dol.

Entre els treballadors, un responsable de la Federació d’Indústria de CCOO, que coincidia en l’estranyesa respecte a com l’empresa ha gestionat el tancament. Segons la seva opinió es podia haver fet l’operació sense perjudicar els treballadors, evitant la creació d’un deute tan important com el d’ara i facilitant que els operaris s’acollissin al subsidi d’atur.

Els treballadors deixen clara la seva opinió respecte a l'empresa Monpa. Foto: CCOO

Els treballadors deixen clara la seva opinió respecte a l’empresa Monpa. Foto: CCOO

El grup Mon-Pa té 23 fleques a Barcelona i altres 4 a Mollet del Vallès. La marca té al seu darrere les panificadores Myrpa i Pamyr i fa dos mesos que no paga els seus treballadors. Els titulars de l’empresa, els germans Garcia Vico, van comunicar als treballadors el 16 d’agost passat el tancament de la societat i els anunciaven que havien començat els tràmits per al tancament de l’empresa. Per tant, els van convidar a deixar els seus llocs de treball.

A la situació econòmica marcada pels dos mesos de deute salarial, els treballadors hi afegeixen el fet que encara no poden acollir-se al subsidi de desocupació, segons expliquen fonts sindicals. En les reunions que els propietaris han mantingut amb CCOO, han manifestat que no tenen cap comprador per a la cadena de fleques i que l’única alternativa que veuen a la situació és el tancament de la societat.

 

2 Comments en MonPa manté el tancament sense pagar els 3 mesos que deu als treballadors ni facilitar-los l’atur

  1. Maria Isabel García vilà // 18/09/2019 en 10:10 // Respon

    Això són ganes de putajar gratuïtament
    NO ES POT SÉR MÉS DESALMAT, PER NO DIR UNA PARAULOTA

  2. Rosi Ronda // 18/09/2019 en 10:47 // Respon

    Esta gente lo tenía planeado y se han aprovechado de los trabajadores, a me huele a estrategia pero no le veo sentido, solo el de joder

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*