Metro de Barcelona retira un tren de la línia 1 en detectar-hi amiant a la pintura

El cas que ha estat localitzat per l’empresa de transports és similar al que es va trobar el setembre passat a Madrid

Redacció
 
 
 

L’empresa de metro i bus de Barcelona, ​TMB, ha anunciat aquest dimarts en un comunicat intern que s’ha detectat amiant, un material potencialment tòxic, en un dels trens de la línia 1, per la qual cosa s’ha procedit a retirar-lo de circulació. Segons la informació oferta per l’empresa metropolitana, l’amiant s’ha trobat en la pintura d’una part que no és accessible per als passatgers.

La substància tòxica s’ha trobat després d’una investigació que l’empresa ha fet des de fa setmanes, quan es van començar a inspeccionar tots els trens utilitzats a la xarxa de Barcelona que són similars als contaminats per amiant al metro de Madrid, que es van localitzar el setembre passat. “Aquest és el primer tren en què s’ha detectat la presència d’amiant”, assegura TMB.

Segons la informació oferta per l’empresa als seus treballadors, la substància trobada es tractaria d’”amiant no friable (crisolito entre el 5 i 10%)”, és a dir, un tipus d’amiant que en principi no és el que es considera d’alta toxicitat. De fet, l’empresa assegura que “no s’ha detectat presència d’aquesta substància que suposi un risc per a la seguretat i la salut de les persones”.

Segons ha anunciat la UGT de Catalunya, dimecres 17 d’octubre l’empresa ha convocat el comitè de Seguretat i Salut, en representació dels treballadors, per explicar-los les mesures de prevenció que es prendran a partir d’aquest moment.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*