L’escola d’estiu de Federalistes d’Esquerres i Economistes davant la crisi mostra el seu perfil social

L’aplec se celebra dissabte, 1 de juliol, a a la seu de la UGT de Catalunya de la Rambla de Santa Mònica, 10 de Barcelona

Redacció
 
 
 
L'agrupació ideològica celebra actes arreu del territori per divulgar la seva opció foto Federalistes d'Esquerres

L’agrupació ideològica celebra actes arreu del territori per divulgar la seva opció foto Federalistes d’Esquerres

La primera de les taules rodones s’iniciarà a les 9,15 del matí amb el títol: «nou contracte social, Què, amb qui?». Els seus ponents seran Francesc Trillas, professor d’economia aplicada de la UAB i Vicepresident de Federalistes d’Esquerres. També participarà Margarita León, professora de ciències polítiques de la UAB i Juan Torres López, catedràtic d’Economia aplicada de la Universitat de Sevilla i membre del consell científic d’Attac. El moderador serà Manel Manchón, director d’Economia Digital.

A les 11 està prevista la segona taula que s’ha convocat amb el lema: «Democràcia i sistema de pensions» Intervindran, Borja Suárez, professor de dret del treball de la UAM i membre d’Economistes davant la crisi. També ho farà Cio Patxot, professora de teoria econòmica de la UAB i Ricard Bellera, secretari de Treball, Economia i Estudis de CCOO de Catalunya.
Aqueta mesa la moderarà, Josep Carles Rius, president de la Fundació Periodisme Plural, que edita Catalunyaplural, Diari de l’Educació, Diari del Treball i Diari de la Sanitat.

A les 12,30 s’ha convocat la tercera taula, sota el títol, «Renda bàsica, una redistribució de la renda?»
Els ponents són, Daniel Raventós, professors de sociologia de la UB, Lluís Torrents, director de planificació i innovació de l’àrea de drets socials de l’Ajuntament de Barcelona i membre d’economistes davant la crisi. En tercer lloc hi ha Laura Pelay, Vicesecretària general d’àrea externa de la UGT de Catalunya i Josep Maria Rañé, expresident del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya i membre d’Economistes davant la crisi.
Moderarà Maria Vilnitzky, periodista d’Alternativas Económicas.

A la tarda, a les 16 hores, hi ha una quarta taula amb el títol: «Cooperativisme, economia social i globalització».
Els intervinents són: Andreu Missé, Periodista i director d’Alternativas Económicas. Sara Berbel Sánchez, Directora general de Barcelona Activa i gerent de política econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i Maite Soler, membre del grup de treball d’Economistes per una Economia Social del Col·legi d’Economistes de Catalunya.
Moderarà Tomeu Ferrer, periodista de Diari del Treball.

A les 17,30 s’ha previst la darrera de les taules de debat, amb el títol: «Federalisme i fiscalitat solidària». Els ponents són Antoni Zabalza, Catedràtic de teoria econòmica de la Universitat de València i exsecretari d’Estat d’Hisenda i Vicent Soler i Marco, conseller d’Hisenda i model econòmic del Govern de la Generalitat Valenciana.
La moderadora d’aquesta taula serà Ariadna Trillas, periodista d’Alternativas Económicas.
A la fila zero d’aquest acte s’ha convidat Lluís Rabell, president del grup parlamentari de Catalunya sí que es pot i Miquel Iceta, president del grup parlamentari socialista al Parlament de Catalunya.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*